изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:24 EEST
Ожесточени сблъсъци в Киев (ОБЗОР)    
По светаНай-малко 25 демонстранти и 37 служители на силите на реда са ранени при сблъсъците, които избухнаха днес в украинската столица Киев. Украинското вътрешно министерство обяви, че петима военнослужещи от вътрешните войски са получили огнестрелни рани по време на ожесточените сблъсъци, които белязаха започналите като мирно шествие протести.

По данни на украинската партия „Баткивщина” един демонстрант е убит от специалните части „Беркут”. При настъпление на органите на реда срещу демонстрантите на „Крепостная переулка” един от протестиращите е бил ранен смъртоносно, съобщават активисти на „Батькивщина”.
В същото време полицията е започнала да изтласква демонстрантите от Мариинския парк и улица „Институтская”. Протестиращите отстъпват към метростанция „Арсеналная”.
На киевската улица „Садовая” бе подпален автомобил на силите за сигурност. Вандалският акт бе извършен, след като по-рано на кръстовището между „Институтская” и „Шелковичная” протестиращи подпалиха два полицейски камиона.
Сблъсъците между демонстранти и силите на реда започнаха на кръстовището между улица „Институтская” и „Шелковичная”, където протестиращи хвърляха камъни срещу силите на реда, а в отговор полицаите използваха звукови гранати и сълзотворен газ. Част от демонстрантите атакуваха автомобили и скандираха „Фашисти”.
Междувременно, стана ясно, че протестиращи периодично хващат служители на силите на реда и ги водят към централния площад „Независимост”. До момента демонстрантите са отвели по този начин най-малко петима служители на силите за сигурност, хванати в района на улица „Институтская”. Заловените са със скъсани дрехи, без шапки, по лицата на някои от тях има кръв.
Участници в антиправителствените протести успяха да окупират офиса на управляващата Партия на регионите на улица „Липская”. Част от сградата бе опожарена, след като стотици протестиращи хвърляха коктейли „Молотов” по зданието.
Освен това демонстрантите взеха в плен мъж в цивилни дрехи, който се е намирал в офиса на партията. Протестиращите са взели за заложник и един полицай.
Междувременно, съвещанието в кабинета на председателя на Върховната Рада в Киев продължава. Въпреки че досега не е направено официално изявление, анонимни източници съобщават, че проектопостановлението за връщане на конституцията от 2004 година е регистрирано за разглеждане в парламента.
От своя страна, депутатът от опозиционната партия „Удар” Валерий Карпунцов заяви, че предложението е внесено под номер 4154, което означава, че съвсем скоро то ще бъде обсъдено в парламента.
Част от депутатите от управляващата в Украйна Партия на регионите са готови да подкрепят предложението за връщане на конституцията от 2004 година, заяви и депутатът Инна Богословская.
Според нея предложението на опозицията има подкрепата на половината депутати от Партията на регионите. Богословская допълни, че съгласно предложението конституцията от 2004 година ще бъде върната в сила, като в същото време ще бъде създадена конституционна комисия, която да доразвие и подобри текста. http://www.focus-news.net/

Близък до Кличко отвлякъл самолета за Сочи (СНИМКИ)
Русия спря парите на Украйна
Скандален запис на американски дипломати за Украйна се появи в YouTube
Насъскват Румъния да нахлуе в Украйна и Приднестровието
"Гардиън": Фашисти и олигарси в сърцето на протестите в Украйна
Обрат: Премиерът на Украйна Николай Азаров подаде оставка
Крим излиза от Украйна?
 


Сходни връзки

Ожесточени сблъсъци в Киев (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди