изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:38 EEST
Община Добрич се представи на Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо“    
ТуризъмЕксперти на Община Добрич взеха участие в Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО“, която се проведе от 13 до 15 февруари 2014 г. в Интер Експо Център – София, под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката. В изложението взеха участие 40 туристически организации, туроператори, общини, хотели и специализирани фирми за хотелско оборудване от България и чужбина.

На самостоятелен щанд заедно с общините Добричка и Балчик са представени 15-те туристически маршрута, разработени в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който се реализира в партньорство с общините Балчик, Добричка и Каварна по Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007–2013 г.

По време на изложението е осъществен контакт с повече от 80 български туроператори, асоциации и специализирани фирми. Сред тях са преобладавали организациите, които работят със специфични целеви групи – ученици, студенти от чужбина, туристи с афинитет към археологията, фолклора и природата, а така също и хора, които традиционно избират страната ни за своя дестинация и искат да посетят нови и непознати за тях места и обекти. Интерес сред професионалистите са предизвикали маршрутите в областта на еко туризма, които включват паркове и центрове, природни резервати и защитени местности с редки растителни, птичи и животински видове и миграционния път на птиците Via pontica, както и тези, които представят музеите, археологическите крепости, селища и светилища, християнските и мюсюлманските храмове и старите местни традиции и обичаи. По време на борсата са получени  предложения и за съвместна работа с фирми, които представят туристически продукти в специализирани печатни и електронни издания.

Тъй като международната борса в София е насочена не само към професионалистите, но и към широката публика, щандът на „Пъстрото лице на Добруджа” е посетен също така от много млади хора и семейства, които вече са решили да почиват по северното българско Черноморие и търсят възможност да организират своето свободно време и да посетят различни обекти на алтернативния туризъм. Очаквано техният интерес е насочен към събитийния туризъм – събори, празници, фестивали, културни календари, както и към съпътстващите програми, които предлагат обектите на културния и на екотуризма, включени в „Пъстрото лице на Добруджа”.

Община град Добрич

 


Сходни връзки

Община Добрич се представи на Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди