изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:39 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ПИСА НА ПРЕМИЕРА, ЧЕ ИНСТИТУЦИИТЕ БЪРКАТ ИМЕТО НА ОБЩИНАТА    
Новини Кметът на Добрич Детелина Николова поиска в писмо до министър-председателя Пламен Орешарски неговата намеса държавните институции да спрат да бъркат името на общината с това на община Добричка.

„Като кмет искам да изразя своето разочарование от висши държавни институции, които за пореден път не различават Община Добрич и Община Добричка и допускат неточности и грешки при изписване на важни за гражданите документи“, се посочва в писмото. Последният случай, който тя визира пред медиите, е публикуваното в Държавен вестник постановление на Министерския съвет за разпределението на средствата от публичната инвестиционна програма. В него за пореден път името на община Добричка е заместено от името на община Добрич. В документа са описани два проекти за около 1, 4 милиона лева, които ще изпълнява община Добричка, но там пише, че те се изпълняват от община Добрич. Всъщност община Добрич не получава нито лев по програмата, припомни кметът.

„Като кмет от 2003 г. насам нееднократно съм се сблъсквала с грешки в изписването на нашите две общини, което е водило до допълнителни затруднения във вътрешната и външна комуникация. Принуждавам се след получаване на сгрешения адресат да пренасоча писмата или документите в правилната посока. Това отнема време и понякога пропуски на срокове, които са важни и касаят неотложни отговорности“, пише още кметът.

Детелина Николова апелира за намеса отстрана на премиера и държавните институции и всички отговорни органи да си вземат поука от грешките, защото е обидно за гражданите непрекъснато да се появяват неточни информации "било то от невежество или липса на концентрираност". Вярвам, че ще предприемете необходимите действия общините Добрич и Добричка да бъдат правилно изписвани, заявява още кметът и моли да бъде уведомена за предприетите мерки. НДТ

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ПИСА НА ПРЕМИЕРА, ЧЕ ИНСТИТУЦИИТЕ БЪРКАТ ИМЕТО НА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди