изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:46 EEST
Отново война в Киев въпреки примирието на политиците    
По светаВъпреки примирието, сключено от политиците, бойните действия в Украйна продължават. Още 16 души са загинали в центъра на Киев при сблъсъците със силите на реда. В последните дни загинаха други 28 души, а днес броят на жертвите расте непрекъснато. Петнадесет тела, покрити с одеяла, лежат на площад "Независимост" или близо до него, съобщава фоторепортерът на Ройтерс Василий Федосенко от мястото на събитието.


Първоначално той е видял 6 тела в северозападния край на площада, а после още четири - 100 метра по-нататък, на отсрещната страна на площада. По-късно фоторепортерът преброил 5 трупа пред хотел "Украйна". Всички тела са на цивилни, съобщава Федосенко.
Кървавите сблъсъци на площад "Независимост" бяха възобновени тази сутрин, въпреки примирието, постигнато от президента Виктор Янукович и представителите на опозицията през нощта.

Радикални демонстранти атакуваха с камъни и петролни бомби милицията. Силите на реда отвърнаха със светлинно-шумови гранати и гумени куршуми.
Снайперист e стрелял по милиционерите
, съобщава украинското МВР.  30 служители на реда са ранени, като един от тях е починал в болница.

Евакуират се сградите на Министерския съвет и Върховната рада.

Радикалната организация „Правий сектор” вече обяви, че не възнамерява да спазва примирието, което постигнаха тази нощ правителството и опозицията, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".
Някой си там иска да спре народното въстание по пътя на провъзгласяване на фалшиви примирия”, заяви лидерът на групировката Дмитрий Ярош.

Радикали в украинския град Лвов са завзели с щурм областното управление на Службата за сигурност на Украйна. Коктейли „Молотов” са хвърляни и срещу сградата на Службата за сигурност в град Хмелницки, която се е подпалила.

30 членове на спецчастите „Беркут”, които са се връщали с автобус от Киев към град Тернопол са били задържани от протестиращи. Те са принудили беркутовците да се закълнат над Библията във вярност към народа.

Вчера украинската служба за сигурност oбяви началото на антитерористична операция из цялата страна, а украинската армия получи разрешение да използва оръжията си.

Днес в Украйна е ден на национален траур.
dir.bg

 


Сходни връзки

Отново война в Киев въпреки примирието на политиците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди