изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:54 EEST
СТОТИЦИ ДОБРИЧЛИИ ПОЧЕТОХА ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА    
ОбществоСтотици добричлии се включиха в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски, с което бяха отбелязани 141 години от гибелта на Апостола. В проявата участваха и много деца от училища и детски градини, които бяха доведени от своите учители. На поклонението присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, представители на областна и общинска администрация, общински съветници, представители на политически сили, на културни и образователни институции, почетни граждани на Добрич, общественици.
PN 018-14 19.02. ДОБРИЧ: Стотици добричлии се включиха в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски, с което бяха отбелязани 141 години от гибелта на Апостола.


Панихида отслужиха отците Иван Дойчев и Стоян Димов. Своите творби за Апостола прочетоха деца от литературен клуб „Нарисувай света с думи” към СОУ „П. Р. Славейков” с ръководител Генка Петрова. Както НДТ писа, Петя Жекова, Александър Петров и Розалия Петрова бяха отличени в националния литературен конкурс „Пътеки към Левски”.
„Делото на Левски се е превърнало в пример на подражание, а името му – в идеал и светиня… - каза в словото си кметът на Добрич Детелина Николова. - Името му е синоним на свободата, на пълното себеотдаване, на дълбоката вяра в идеала. Силният характер, будният ум, несломимият дух и неизмеримата му смелост са го направили безсмъртен”. Признателните добричлии почетоха паметта на Васил Левски с едноминутно мълчание и падане на колене и поднесоха венци и цветя на паметника му. НДТ 



 


Сходни връзки

СТОТИЦИ ДОБРИЧЛИИ ПОЧЕТОХА ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди