изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:47 EEST
ПОЛЦИЯТА ЗАДЪРЖА ЗА 72 ЧАСА ОТВЛЕКЛИЯ АЛЕКСАНДРА ЖЕКОВА КИРОВА /ОБНОВЕНА/    
Ред и сигурност ОБНОВЕНА: ЗАДЪРЖАНИЯТ ПОХИТИТЕЛ Е ЗАЛОВЕН ПО ВТОРИ СЛУЧАЙ НА ОТВЛИЧАНЕ НА МОМИЧЕ И НАЙ-ВЕРОЯТНО, ПО НЕОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, Е ОТВЛЯКЪЛ И АЛЕКСАНДРА 

 На 19 февруари, около 22:40 часа в Първо РУП Добрич е получено съобщение за изчезнало 18 годишно момиче от град Добрич. По данни на близките, момичето не се е прибрало в дома си и е в неизвестност от 19 часа на същата дата. Сформирани са оперативни екипи от служители на Първо РУП Добрич, РУП Генерал Тошево, РУП Каварна и Второ РУП Добрич. В хода на работа, около 06:30 часа на 20 февруари, момичето е установено на път град Добрич посока с. Преселенци, община Генерал Тошево.


 При последвалите процесуално – следствени действия е установено, че на 19 февруари, около 19:00 часа, по улица „Христо Ботев” в град Добрич, чрез използване на физическа сила и заплахи, момичето е било принудено да тръгне с неизвестен извършител. Деянието е съпроводено и с отнемането на златни накити и лични вещи от пострадалата. След проведените оперативно издирвателни мероприятия от служителите на реда е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Т.Х. (21 г.) от град Добрич. С постановление на Окръжна прокуратура, мярката за неотклонение на задържания е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

АЛЕКСАНДРА БИЛА ОТВЛЕЧЕНА, УСПЯЛА ДА ИЗБЯГА ОТ ПОХИТИТЕЛЯ СИ?
Откриха издирваната от 5 дни 18-годишна Александра


-    На 20 февруари е получено съобщение за извършена кражба в земеделска нива находяща се между с. Паскалево посока с. Овчарово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 19 февруари до 10:00 часа на 20 февруари, чрез изкупване на дупки в земеделската нива, неизвестен извършител е извършил кражба на около 200 метра телекомуникационен кабел. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

-    На 20 февруари, около 09:30 часа по улица „Равно поле” в град Шабла, водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация не спира на сигнал „стоп” палка подаден от автопатрул на РУП Шабла. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен водача на МПС. При извършена проверка в информационните масиви на МВР е установено, че В.Г. (17 г.) от град Шабла е неправоспособен, същия не притежава свидетелство за управление на МПС и има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние в сила от 6 януари т.г. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Шабла.


Контролните органи са съставили 21 акта и 8 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич е  регистриран един  пожар с материални загуби и един пожар без нанесени материални щети.

21.02.2014 г.                         ОД НА МВР ДОБРИЧ

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА ОТВЛИЧАНЕ ПО СЛУЧАЯ С 18-ГОДИШНАТА АЛЕКСАНДРА

Окръжна прокуратура Добрич образува досъдебно производство за отвличане по случая с 18-годишната Александра Жекова Кирова, която в продължение на пет дни бе в неизвестност, научи НДТ.

Материалите по случая ден по-рано бяха изпратени от Районната прокуратура в Генерал Тошево. Прокурор от Окръжна прокуратура е преценил, че има основания за образуване на досъдебно производство по чл. 142 от Наказателния кодекс.

Както НДТ вече писа, според източници, близки до разследването, похитителят е следил момичето и, когато в 1 часа през нощта тя излязла от дома на приятелката си, той я вкарал в колата си. Била откарана в генералтошевско село. На 13 февруари Александра успяла да избяга от похитителя си. Обадила се от съседна къща, която била на англичанин, в полицията.

Според запознати, похитителят е бивш затворник, скоро излязъл от затвора. НДТ


 


Сходни връзки

ПОЛЦИЯТА ЗАДЪРЖА ЗА 72 ЧАСА ОТВЛЕКЛИЯ АЛЕКСАНДРА ЖЕКОВА КИРОВА /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди