изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:10 EET
Българи създадоха социална мрежа, споделят знания, опит и мъдрост    
НовиниБългарски младежи създадоха социална мрежа за споделяне на знания и мъдрост. 23-годишният Виталий Филипов, който е един от създателите на проекта, разказва, че целта е била да създадат място, с което да се отличат от съществуващите вече социални мрежи, в които фокусът е върху злободневните теми, предаде Дарик.

„Опитахме се хванем един проблем, който в момента се наблюдава с Facebook и Twitter. Хората там могат да следват даден човек, само защото е експерт в някаква област. Но това, което получават от неговите постове, в 95% от случаите е свързано с това къде е ходил, какво мисли за политическата обстановка в страната и пр. В повечето случаи ти следваш този човек заради неговите знания. Затова и платформата ни е с фокус върху знанията - да следваш интересни личности и да получаваш знания по дадена тема", обяснява Виталий.

Създателите на проекта се опитват да привлекат вниманието именно на младите хора, които са по-отворени към това да споделят „занаята" си.

„И това е по-добрият вариант, отколкото да пишат само в блоговете си, където в повечето случаи остават незабелязани и стигат до не толкова голяма аудитория. Така ще могат да го правят в платформа с по-широка аудитория, в която всеки да намира по нещо интересно", разказва Виталий.

Разликата от останалите социални мрежи е контролът на данните. Целта на платформата е да се демократизират данните и всеки сам да си ги контролира. Причината са все по-големите притеснения на потребителите след разкритията на Едуард Сноудън, че големите корпорации дават данни на американското правителство за своите потребители.

„За разлика от Facebook, в българската платформа всеки може да каже: „Тази мъдрост, която съм споделил, е моя собственост и в даден момент, ако преценя, вече няма да е достъпна и никой няма да я вижда повече", допълва Виталий.

Няколкостотин са потребителите до момента в мрежата, като те са предимно от България.   http://www.hiclub.bg

 


Сходни връзки

Българи създадоха социална мрежа, споделят знания, опит и мъдрост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди