изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:38 EEST
Румен Йончев напуска Коалиция за България и ще представлява "България без цензура" в 42-рото Народно събрание (ОБЗОР)    
Политика Бургас. Народният представител от Коалиция за България Румен Йончев напуска Коалиция за България и ще представлява "България без цензура" в 42-рото Народно събрание. На пресконференция в Бургас лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви - Румен Йончев ще бъде нашият глас в парламента. Йончев ще бъде номиниран да бъде гласът в парламента на бъдещия съюз, който ще бъде обявен на първи март на Националния конгрес на партията в София в зала 3 на НДК, каза Бареков. Преди два дни Бареков обяви, че напусналият ГЕРБ депутат Красимир Стефанов ще бъде експерт на "България без цензура".

„Йончев ще бъде наистина независим депутат. От днес политическата новина е, че няма мнозинство, което да управлява легитимно в рамките на това Народно събрание, защото Коалиция за България плюс ДПС, които до момента съставляваха коалицията, която беше излъчила кабинета на г-н Орешарски, от днес имат един депутат по-малко, т.е. те имат 119 народни представители”, заяви Бареков. Според него, този факт поставя под въпрос бъдещето на Народното събрание и отговорите ще бъдат получени на европейските избори. Той бе категоричен, че двуцифреният резултат на изборите е абсолютната цел, която от партията смятат за постижима.
„Битката вече не е за влизане в Европейския парламент. Ние не сме доволни от третото място, което понастоящем българските социолози ни дават, не защото не им вярваме, а защото нагласите са за много по-сериозно представяне на европейските избори. Битката е за първото място. Ние сме единствените, които създават алтернатива на статуквото. Тази алтернатива има кауза, има цел, има идеали, и сме единствените, които ги имат”, заяви Бареков. По неговите думи, и други депутати ще се присъединят към Румен Йончев в рамките още на следващата седмица. Бареков заяви, че е разговарял с представители на ПП ГЕРБ. Според него, Йончев няма да бъде сам в парламента и зад гърба си има огромна политическа армия.
„В тази армия има пълководци и аз съм един от тези пълководци. От тук нататък на статуквото в българската политика лошо му се пише”, каза още Бареков.
„Следващото управление на България ще бъде на широка национална, принципна, консенсусна основа. В основата на това управление, застава нашият съюз. Ще търсим партньори и в дясно, и в ляво. Условието е ясно – операция „Чисти ръце”, заяви той. „Едно от първите неща, които лично ние като партия ще помолим г-н Йончев, е заедно да напишем закона за операция „Чисти ръце”, да се създаде тази Агенция „Чисти ръце”, час по-скоро и да започнат проверките. Може да не съм в парламента, но съм съгласен първата проверка да започне от мен”, категоричен бе Бареков.
Земеделски народен съюз (ЗНС) ще участва в коалиция с „България без цензура” и ВМРО на европейските избори, съобщи народният представител Румен Йончев, който е председател на ЗНС (Земеделски народен съюз). Това решение е взето на днешното заседание на Управителния съвет на партията. Йончев обяви също, че ще излезе от парламентарната група на „Коалиция за България”.
„Ще представлявам и отстоявам интересите на нашата нова коалиция в 42-рото Народно събрание, поне до тогава, докато неговия живот продължава”, заяви Йончев. На днешното събрание земеделците са си поставили за цел след включването на партията в новата коалиция, резултатът на изборите да бъде двуцифрен процент.
 


Сходни връзки

Румен Йончев напуска Коалиция за България и ще представлява "България без цензура" в 42-рото Народно събрание (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди