изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:00 EEST
Алексъндър Турчинов е новият президент на Украйна    
По света Върховната Рада реши да назначи Александър Турчинов за временно изпълняващ длъжността президент на Украйна, предаде segodnya.ua. "За" са гласували 285 депутати. Въздържалите са се 56. Сред тях са комунистите, които обявиха, че излизат в опозиция и няма да участват в решаването на кадровите въпроси.

Турчинов, който до момента временно беше шеф на Радата, ще изпълнява длъжността президент до встъпването в длъжност на новия държавен глава, който ще бъде избран на предсрочните избори.  

Ситуацията в Украйна, и на първо място в икономиката, е катастрофална, обяви Турчинов. Според него властта на Янукович, е довела иконономиката до катастрофа. Хазната е празна. Има колосални проблеми с пенсионните фондове, виждате какво става с националната валута, с банковата система, заяви Турчинов. 

Турчинов е високопоставен член на партията на Юлия Тимошенко Общоукраинско обединение "Баткившчина" и е считан за нейният най-близък помощник.  http://www.blitz.bg/

Полски министър към украински опозиционери: Не подпишете ли, всички сте мъртви!

Видео, на което ясно се чуват меко казано недипломатични думи от страна на полския външен министър Радослав Сикорски по адрес на украински опозиционери, беше публикувано в интернет. Там на добър английски той им казва: "Ако не подпишете споразумението за разрешаване на кризата, ще има извънредно положение, армията ще излезе на улиците и всички сте мъртви!" По-късно той се опита да замаже гафа с думите:

„Готови сме за подписването. Това е добър компромис за Украйна. Той дава надежда за мир и отваря вратата към реформите и към Европа. Полша и ЕС го подкрепят." Споразумението вече е подписано./  http://www.blitz.bg

Янукович: Намирам се в Харков, оставам в Украйна

Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че остава в Украйна. Намира се намира в Харков, където е записал видеобръщението си към украинците, предаде ИТАР-ТАСС.

Той каза, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков, но той не се страхува и носи отговорност за страната.

Освен това държавният глава посочи, че всички последни решения на Върховната рада са незаконни и той няма да подписва
нищо.

Той заяви, че това, което става в Украйна, е до голяма степен вандализъм, бандитизъм и държавен преврат, съобщи ИТАР-ТАСС.

До късния обяд местопребиваването на президента на Украйна Виктор Янукович бе неизвестно.

"Не знам къде в момента се намира държавният глава. Нямам информация за местонахождението му", каза Мирошниченко пред журналисти, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Президентът Виктор Янукович е в Украйна, съобщи по-рано днес пред Ройтерс източник от охраната, след като се появиха информации, че резиденцията му е празна и неохранявана и е в ръцете на протестиращите.

"Той е добре и е в Украйна", посочи същият анонимен източник.

На въпрос дали оспорваният държавен глава е в столицата той заяви: "Не мога да кажа".

Коментарът на източника идва след информацията, че резиденцията на украинския президент, която се намира на около 15 км от столицата Киев, днес е празна и неохранявана, а журналистите влизат в нея свободно.

Украинската информационна агенция УНИАН цитира Анна Герман, депутатката от управляващата Партия на регионите и президентски съветник, според която Янукович е в североизточния град Харков.

Самолетът на президента на Янукович не е кацал на летището в Харков, пък съобщи по-рано ИТАР-ТАСС, като се позова на информационната служба на летището.

Украински медии разпространиха информацията, че президентът е излетял за Харков за участие в конгреса на депутатите от югоизточните области, организиран от Общоукраинския обществен съюз "Украински фронт".

Върховната рада трябва да поеме цялата власт и да гарантира териториалната цялост на страната, заяви днес лидерът на партия "Свобода" Олег Тягнибок, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Повечето членове на правителството на Украйна са напуснали работните си места и са заминали в неизвестна посока, каза днес на заседанието на парламента депутат от франция "Баткившчина" ("Отечество") Александър Турчинов. "Мнозинството министри са напуснали и са поели в неизвестна посока. Единственият легитимен орган сега остана Върховната рада", каза Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

http://www.vesti.bg


 


Сходни връзки

Алексъндър Турчинов е новият президент на Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди