изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:04 EEST
Новата власт в Украйна посочи на Запада цената на революцията - 35 милиарда долара    
По светаУкраинското министерство на финансите, Националната банка на Украйна и временният президент Александър Турчинов са предложили на международните си партньори да отпуснат на страната кредит от 35 милиарда долара, предаде Интерфакс. В драматично обръщение към нацията снощи Турчинов заяви, че Украйна е на ръба на пропастта от фалит и срив на пенсионната система.

Турчинов посочи, че извънредните избори на 25 май ще струват поне 4 милиарда гривни (бел. ред. около 800 милиона лева) и са необходими спешни поправки в бюджета.

През последните два дни са проведени консултации и срещи с посланиците на ЕС, САЩ и други страни, както и с финансови организации, на които са обсъдени въпросите за евроинтеграцията на Украйна и за отпускане на финансова помощ за страната, твърдят новите власти.

Според и.д. финансов министър Михаил Колобов вече е поискан бърз заем от Полша и САЩ, който да бъде отпуснат през следващите 1-2 седмици, а в макроплан е заложена пълната сума от 35 милиарда долара през периода 2014-2015 г.
 
Украйна може да получи възможност за присъединяване към ЕС. Това е заявил еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен. „Намираме се на исторически кръстопът и Европа е длъжна да даде на Украйна шанс за присъединяване в средносрочен или дългосрочен план, ако Киев отговори на всички изисквания. Готови сме да окажем значителна финансова помощ на страната, след като бъде сформирано правителство, което да бъде сериозно настроено към провеждането на институционални и икономически реформи”. Това е казал още Рен на срещата на финансовите министри на Г-20 в Сидни, предава Интерфакс.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Новата власт в Украйна посочи на Запада цената на революцията - 35 милиарда долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди