изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:25 EEST
Медведев отряза Киев: Няма да преговаряме с хора в черни маски    
По света Руският премиер Дмитрий Медведев направи смразяващо за революционните власти в Киев изказване, в което директно отхвърли легитимността на някои от тях, както и бъдещо сближаване. „Легитимността на много органи на властта в Киев предизвиква съмнение, там просто няма с кой да общуваме.”, заяви в Сочи Медведев, цитиран от Интерфакс и другите руски агенции.

„Ако се смята за правителство група хора, които в черни маски и с автомати Калашников ръшкаха из Киев, то с това правителство ще ни е много трудно да работим”, обясни Медведев без да обръща внимание на дипломатическия етикет. От думите му се разбра, че Москва не приема новата власт на Украйна за легитимна.

Кремъл смята, че признаването на новото ръководство на страната от редица чужди държави е "изопачаване на реалните факти". „Не зная каква конституция са чели тези страни, но това е някаква аберация на съзнанието, когато нещо, което е резултат от въоръжен метеж, се определя като „легитимно”, заяви руският премиер, цитиран от РИА Новости.

В същото време премиерът заяви, че всички споразумения, подписани с Украйна, ще се спазват. Според Медведев, тези споразучения, които имат юридически задължаващ характер, трябва да бъдат изпълнени, в т.ч. и в газовата сфера. Ние сътрудничим не с персони, това са между държавни отношения, каза Медведев. Но не пропусна да уточни, че при изтичането на срока на договорите за доставки на газ ще има нови преговори, ако дотокава в Киев се появи „някакво правителство”. Това важи и за кредита от 15 милиарда долара, които Киев трябваше да получи от Москва. Трябва първо да разберем с кого ще обсъждаме това, каза Медведев.

Коментирайки отзоваването на руския посланик от Украйна Медведев обясни „Това означава, че ние не разбираме какво става там, както и че има заплаха за нашите интереси, за здравето и живота на нашите граждани”.

Руското Министерство на външните работи също излезе тази вечер с разгърната позиция за събитията в Украйна, в която се посочва, че въпреки постигнатото на 21 февруари споразумение „воинстващите ултрадесни и националистични организации отказват да се разоръжат и да напуснат улиците и административните сгради в Киев и продължават да извършват насилствени актове”.

Според външното ведомство на Русия изборите в Украйна през май са обявени прибързано, тъй като в споразумението от 21 февруари се посочва, че те трябва да се състоят след завършването на конституционната реформа.

В позицията се посочва още, че има голямо съмнение за легитимността на контролираната от Майдана Върховна рада. „Позовавайки се само на революционна целесъбразност там щамповат „решения” и „закони”, които накърняват хуманитарните права на руското и други национални малцинства в Украйна. Звучат призиви едва ли не за пълна забрана на руския език, за лустрация и ликвидация на партии и организации, за спиране на неугодни на новата власт средства за масова информация и снемане на всички забрани за неонацистка пропаганда.”

По мнението на руското външно министрество, в позицията на западните страни, които не само не осъждат действията на екстремистите, но дори ги поощряват, се вижда не загриженост за съдбата на Украйна, а едностранни геополитически сметки.”
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Медведев отряза Киев: Няма да преговаряме с хора в черни маски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди