изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:57 EEST
ВТОРОКЛАСНИЧКА ОТ ДОБРИЧ ПОБЕДИ В КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОРИ НА РУСКИ ЕЗИК    
Култура

8-годишната Полина Семендяева е възпитаничка на СОУ „Св. Кл. Охридски“


PN 020-14



Второкласничката от СОУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич Полина Семендяева спечели първо място на проведения в София през уикенда V-ти Национален детски конкурс за рецитатори на руски език, посветен на 200-та годишнина от раждането на великия руски поет Михаил Лермонтов.  Той е организиран от Руският културно-информационен център (РКИЦ), съвместно с Руския камерен театър.  Конкурсът се е провел с любезното съдействие на Министерството на образованието, младежта и науката. Участниците е трябвало да представят откъси от поеми и стихове на Михаил Лермонтов.

Полина е рецитирала стихове от „Мцири“ на Михаил Юриевич Лермонтов и е изпяла акапела „Казатская приспивна песен“, което изключително е впечатлило журито.

Полина сподели, че знае много добре говоримия руски език, все още й е трудно да чете. Затова майка й, която е рускиня, й чете руските автори в оригинал, а дъщерята чете на майка си творби на български език.  Любими са й Приказките на Пушкин.

Полина е много благодарна на всички, които са я подкрепили, за да спечели конкурса – педагозите Виолета Дочева, Стефка Василева, Силвия Николова, които са направили всичко възможно за нейната победа. Огромна е благодарността й и към директора на СОУ „Св. Кл. Охридски“ Юлияна Герасимова. Училището е обезпечило пътуването и престоя в София, а малката Полина още веднъж доказа, че възпитаниците на добричкото училище по изкуствата заслужават само призовите места.  НДТ

 


Сходни връзки

ВТОРОКЛАСНИЧКА ОТ ДОБРИЧ ПОБЕДИ В КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОРИ НА РУСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди