изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:57 EEST
Кметът на Анкара: В Украйна се играе същата игра, както и в Турция    
По света Кметът на Анкара Мелих Гьокчек оприличи ставащото в Украйна със запазваща се напрегната вътрешнополитическа ситуация в Турция. (Сегашният кмет на турската столица е избран с листата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и е кандидат за пореден кметски мандат на местните избори на 30 март – бел. на „Фокус”).

По информация на Центъра за координация на предизборната кампания на ПСР Мелих Гьокчек е провел среща с индустриалци и бизнесмени в Анкара и е потвърдил подкрепата си за тяхната дейност. В изказването си градоначалникът се спира и актуалните международни и вътрешнополитически събития. Мелих Гьокчек оценява събитията, започнали миналото лято от парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул, като целенасочено планирана операция срещу сегашния режим в Турция:
„Вижте, в Украйна беше свалено едно правителство. Министър-председателят подаде оставка. Там беше изиграна едно към едно същата игра, която се разиграва и в Турция. Не зная дали обърнахте внимание на подробностите. Точно едно към едно както и у нас – фигурата на неподвижно стоящия човек като форма на протест. У нас бяха разпънати палаткови лагери в парковете; там също опънаха палатки. У нас – свирещ на пиано протестиращ; там отново протестиращ пианист.
По целя свят се намесват неолибералите, които ръководят чрез парите си Америка, както и еврейското лоби, което държи в ръцете се световната икономика. Това лоби напълно дестабилизира всяка една страна в света, която не свири по неговата свирка. Навсякъде по света, където се намесиха, успяха; единствената държава, където претърпяха крах, е именно Турция.
След като се провалиха с летните протести през миналата година, стартирали от парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул, направиха втората си крачка на 17 декември. Изфабрикуваха едновременно пет отделни измислени антикорупционни операции на прокуратурата. В света няма друг подобен прецедент и всичко това е една голяма манипулация и заговор срещу Турция.”  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Кметът на Анкара: В Украйна се играе същата игра, както и в Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди