изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:59 EET
За 19-и пореден път наградиха най-добрите пожарникари    
Ред и сигурност

Със заповед на вътрешния министър гл. комисар Николай Николов бе удостоен с почетното отличие на „За доблест и заслуга” II-ра степен. За първи път в историята на конкурса двама пожарникари спечелиха комплексната титла



За 19-и пореден път се проведе церемонията по награждаването на победителите в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите 15 огнеборци и спасители за 2013 година получиха своите награди в Централния военен клуб. На тържеството присъстваха заместник- министрите Васил Маринов и Пламен Ангелов, главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров, председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, служители на главната дирекция, гости.

„Победителите в заключителния етап на Национален конкурс „Пожарникар на годината 2013” са героите на деня, защото техният труд и професионализъм се ползват с голямо обществено доверие”, се казва в приветствието на министър Цветлин Йовчев до служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. В поздравителния адрес вътрешният министър подчертава, че през изминалата година пожарникарите и спасителите са положили големи усилия и са постигнали високи резултати за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на миграционния натиск.
Със заповед на министър Цветлин Йовчев гл. комисар Николай Николов бе удостоен с почетното отличие на „За доблест и заслуга” II-ра степен. Наградата му е присъдена за принос при организирането и оборудването на местата за настаняване на бежанци.
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В настоящия конкурс е създадена и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.
Двама пожарникари станаха комплексни победители за първи път в историята на конкурса. Заместник-министър Васил Маринов връчи титлите „Пожарникар на годината” на главен инспектор Атанас Атанасов – началник на РСПБЗН – Сандански и главен инспектор Николай Кирилов  – началник на РСПБЗН – Крумовград. Със заповед на министъра на вътрешните работи и двамата са наградени  с „Почетен знак на МВР” III-та степен.
В раздел „Превенция” награди получиха пожарникар Юлия Кечеджиева от Столичната пожарна слуба, началника на УПБЗН – Септември гл. пожарникар Александър Генчин , началник група ДПК, „Планиране и превантивна дейност“ в РСПБЗН – Смолян гл. инспектор Благой Янковски, инспектор Иван Попов  от Бургас,  гл. пожарникар Бисер Петров  от Крумовград и гл. пожарникар Кирил Караиванов  от Раковски.
Победители в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност” станаха старши спасител Галин Стоянов  от Габрово, гл. пожарникар Петър Цолов от Белоградчик, инспектор Георги Станчев от Плевен и инспектор Александър Николов  в Пета РСПБЗН при СУПБЗН.
Отличие в категория „Контролна дейност” получи  инспектор Людмил Лозанов  от РСПБЗН – Шумен. В същата категория бе награден и старши инспектор Валери Великов  от РСПБЗН – Горна Оряховица. 
Тази година наградата за гражданска доблест получи Ивайло Янчев - началник на дежурна смяна в Първа РСПБЗН – Варна. През 2013 година с риск за живота си той евакуира  семейство при битов пожар и ръководи първия пристигнал екип при инцидента край село Езерово. Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” отличи други четирима варненски пожарникари, взели активно участвали при  ликвидирането на този инцидент.
За проявена гражданска доблест и героизъм награди получиха и студентите от Русе Симеон Симеонов и Максим Асенов. Преди по-малко от месец двете момчета извадиха от горяща къща 82-годишна жена. За съществен принос в осигуряването на пожарна безопасност и защита на населението през изминалата година награди получиха и областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.


 


Сходни връзки

За 19-и пореден път наградиха най-добрите пожарникари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди