изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:23 EEST
Чистка в митниците заради Мишо Бирата    
НовиниВълна от уволнения е имало в Агенция „Митници” заради проверката в пивоварната на Михаил Михов – Мишо Бирата. Това стана ясно на заседание на парламентарната комисия, проверяваща обстоятелствата около ревизията и изтеклите телефонни разговори между ексшефа на митниците Ваньо Танов и Бойко Борисов, в които тогавашният премиер разпорежда Михов да не бъде закачан.

Вчера комисията изслуша един от уволнените – Иван Манев, който е бил държавен експерт в агенцията до ноември 2009 г. Той обясни, че след като от митниците влезли в пивоварната на Михов, от работа бил освободенпочти целият съставна мобилната група, извършила проверката. С поста си се сбогувал и самият Манев, който бил координатор на проверката, както и негов колега, изпълнявал същата функция.Съкращаването на щат било посочено като официалната причина за освобождаването на Манев. Неофициално обаче той няколко пъти е бил предупреждаван, че може да изхвърчи от работното си място.Манев разказа още, че след като е написал докладната за проверката в складовете на Бирата, прекият му ръководител го предупреждавал, че ще бъде уволнен. Причината - „защото е ударил хора на генерала”. Ексслужителят на митниците беше категоричен, че не става въпрос за приближени до ген. Танов, а до другия генерал – Бойко Борисов. Бившият експерт обясни, че изтичането на разговорите между Танов и Борисов е затвърдило мнението му, че е освободен, защото е накърнил интересите на управлението на ГЕРБ.Манев уточни, че е обжалвал съкращението си и съдът го върнал на работа, но впоследствие пак бил уволнен. „Можете да си представите за какъв страх от моята личност става въпрос, въпреки че съм един обикновен държавен служител”, отбеляза бившият митнически експерт.Пред комисията той разказа още, че в складовете на Михов са откритиредица нарушенияСамата проверка била направена, защото от „Леденика” постъпвали твърде малко средства от акциз, а на този фон вървяла постоянна реклама на продуктите й. Бившият експерт добави, че в обекта не са били поставени измервателни уреди, не е имало и необходимата документация. „При проверката се установи, че обектът представлява най-малкото един разграден двор. Не знам как е бил даден лиценз на този обект, липсват заграждения, измервателни уреди, дневници за складови наличности и различни документации”, обясни Манев. По неговите думи в обекта била открита и рецептурна тетрадка, в която било описано как се произвежда етилов алкохол от стара бира. Близо до самия склад пък е била открита и дестилационна колона.

http://www.monitor.bg
 


Сходни връзки

Чистка в митниците заради Мишо Бирата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди