изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:56 EET
ЗАПОЧНА НАБИРАНЕТО НА РАБОТНИЦИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ    
НовиниПрез януари на работа в областта са постъпили 403 безработни, съобщават от дирекция "Бюро по труда". С посредничеството на бюрата по труда от областта са започнали работа 348 добруджанци, а по програми и насърчителните мерки за заетост устроените са 64.

През месеца в бюрата по труда от областта са заявени 441 работни места. На първичния пазар са обявени 392 работни места. От тях най-много са от сферата на преработващата промишленост, търговията, хотелиерство и ресторантьорство, строителство, държавно управление, селското стопанство.
По програми за заетост са обявени 49 работни места. От тях 44 са по националната програма „Асистенти на хора с увреждания” и пет са по програмата„От социални помощи към осигуряване на заетост”.
Към днешна дата в Бюрото по труда в Добрич са обявени 115 работни места, от които 16 са за висшисти, от които 11 лекари, двама детски учител, един възпитател, директор с група в детска градина и един специалист производствено технически отдел – местото е за строителен инженер, един рехабилитатор – в с. Крушари. От обявените свободни позиции 87 са за работнически професии - основно в производството на обувки и на облекла. От Бюрото по труда в Добрич съобщиха, че стартира и набирането на работници в туристическия бранш. За курорта "Златни пясъци" вече са обявени 7 свободни позиции за рехабилитатор, фризьор, маникюрист и др. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА НАБИРАНЕТО НА РАБОТНИЦИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди