изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:59 EEST
13 СИРИЙЦИ И ДВАМА РУМЪНСКИ КАНАЛДЖИИ СА ЗАДЪРЖАЛИ ГРАНИЧНИТЕ ВЛАСТИ    
Ред и сигурностСирийците напускат бежанските центрове и опитват да бягат през Румъния

През последните седмици има два случая на задържани от Гранична полиция – Генерал Тошево сирийски бежанци, които са правили опит нелегално да напуснат страната през Румъния, съобщи началникът й Руслан Томов. Става въпрос за сирийски граждани, които са били настанени в бежански лагери у нас, но са ги напуснали. Единият случай, за който вече съобщихме, е от 12 февруари. Тогава в 4 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Генерал Тошево е спрял за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато“ с румънска регистрация.  Двамата  румънци в него, шофьорът С.А./28 г./ и В. М./35 г./, заявили, че пътуват за Букурещ. При извършения контрол на автомобила граничните полицаи откриха специално пригоден тайник, тип двоен таван, в който бяха скрити 8 сирийци. Миналия петък са били задържани още петима сирийци, които са пътували в посока към границата с Румъния.
В момента четирима от сирийските граждани, които са опитали незаконно да напуснат страната, са в ареста в Добрич,  както и двамата румънски каналджии. Предстои всички те да бъдат съдени от Районния съд в Генерал Тошево. Останалите сирийски граждани вече са осъдени и са получили условни присъди.
От Гранична полиция – Генерал Тошево, обръщат внимание на кметовете на населени места в общината да бъдат внимателни и да сигнализират, когато забележат непознати чужденци. Този въпрос бе обсъждан неотдавна и на среща в община Генерал Тошево.
Руслан Томов обясни, че преди година се оказало, че къща в с. Чернооково, собственост на британски гражданин, била използвана от лица, на които той я оставил да се грижат, да подслоняване на  сирийски граждани.  НДТ


 


Сходни връзки

13 СИРИЙЦИ И ДВАМА РУМЪНСКИ КАНАЛДЖИИ СА ЗАДЪРЖАЛИ ГРАНИЧНИТЕ ВЛАСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди