изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:25 EEST
ЕКСТРАДИРАТ 19-ГОДИШЕН ДОБРИЧЛИЯ, ЗА ДА БЪДЕ СЪДЕН В ГЕРМАНИЯ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО    
Ред и сигурност Да бъде екстрадиран в Германия 19-годишен младеж от Добрич и там да бъде разследван за опит за убийство, реши Окръжният съд в Добрич. Магистратите допуснаха предаването на Германските съдебни власти на родения в Добрич Милен Сергеев Славов, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдебното производство е образувано въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокурор при прокуратурата в Берлин за осъществяване на наказателно преследване за опит за убийство с опасни за живота телесни повреди, което е престъпление и по нашия Наказателен кодекс. Според германските власти, на около 3,30 часа на 25 юли миналата година Милен и негов съучастник след сбиване били изгонени от танцова зала в град Берлин. Двамата се ядосали и решили да отмъстят на някое от лицата, които са участвали в сбиване и да му нанесат сериозни, по-скоро смъртоносни повреди. Така нападнали мъж и с метален прът многократно го удряли по гърба и главата. Животът на жертвата им бил спасен, благодарение на оперативно и интензивно лечение, на което своевременно е бил подложен.
От съда посочват, че за въпросното престъпление няма данни да се води наказателно производство у нас и Милен не е изтърпявал наказание за него в държава, която не е член на ЕС, по влязла в сила присъда за същото престъпление, посочено в заповедта.
Милен Славов е дал пред съда изричното си съгласие да бъде предаден на Германските съдебни власти. Потвърдена e взетата мярка за неотклонение „задържане под стража” до фактическото му предаване на ФРГ. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест


 


Сходни връзки

ЕКСТРАДИРАТ 19-ГОДИШЕН ДОБРИЧЛИЯ, ЗА ДА БЪДЕ СЪДЕН В ГЕРМАНИЯ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди