изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:22 EET
Българската ни гордост Григор Димитров отмъсти на Гулбис    
Спорт Григор Димитров обърна Ернест Гулбис и се класира за полуфиналите на турнира от АТП сериите в Акапулко. Българинът победи с 4:6, 7:6(2), 7:5 мощния латвиец и ще се изправи срещу световния номер 7 Анди Мъри. Срещата между двамата може да се нарече финал преди финала, тъй като другата полуфинална двойка е далеч по слаба - Алекс Долгополов срещу Кевин Андерсон.


Димитров имаше да си връща на Гулбис за загубата в Ротердам преди седмица. Тогава латвиецът надделя и отстрани нашето момче, но днес хасковлията взе своето сладко отмъщение. Българският тенисист се справи много по-добре със мощния сервис на Ернест, макар съперникът му да реализира цели 15 аса.

Класирането за полуфиналите в Акапулко донесе на Григор Димитров чек за 67 570 долара и 180 точки за ранглистата, които му дават отлични шансове да се изкачи до номер 19 в световната ранглиста.

За Григор Димитров това е осми полуфинал на ниво АТР и първи от края на миналата година, когато стори това в Стокхолм, а на следващия ден триумфира и с трофея.

До този момент Димитров и Мъри са се срещали на три пъти, а хасковлията все още не е спечелил сет. Двубоят между двамата ще бъде в събота сутрин и ще започне около 06:00 часа българско време.

Ернест Гулбис - Григор Димитров 6:4, 6:7(2), 5:7
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Българската ни гордост Григор Димитров отмъсти на Гулбис | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди