изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:13 EEST
Виктор Янукович: Властта в Украйна е превзета от „млади неофашисти”    
По света Ростов на Дон. Отстраненият президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че властта в страната е превзета от „млади националисти и неофашисти”, които представляват абсолютно малцинство сред гражданите на страната”, предаде ИТАР-ТАСС.

По време на видеообръщение от Ростов на Дон Янукович поиска безпристрастно разследване на „трагичните събития в Киев”, при което да участват представители на властта, опозицията и Съвета на Европа.
„До днешната ситуация в Украйна доведе безотговорната политика на Запада, която беше копирана от активистите на „Майдан”, заяви Янукович.

Виктор Янукович, който продължава да се смята за законен президент на Украйна, заяви, че Върховната Рада е нелегитимна, предаде РИА Новости.
„Смятам, че Върховната Рада е нелегитимна и както и преди мисля, че споразумението с опозицията, което не беше изпълнено, ако беше или бъде изпълнено би могло да успокои в значителна степен ситуацията в страната и да даде началото на законен процес за урегулиране на политическата криза а Украйна. Това ще бъде изход от бездната в която ни тласнаха радикалите”, заяви Янукович.
По неговите думи последните решения в украинския парламент са вземани под натиск.
„Това е беззаконие, терор, безвластие и хаос. Това са безпрецедентни решения, които са вземани в парламента чрез насилие над депутати, сплашвания, замеряния с камъни. Парламентът гласува под натиска на силовите структури и терористите на Майдан. Те се самонаричат „кабинет на победата”. Победа над кого? Над украинския народ? Трябва да бъде съставено правителство на националното единство, за каквото сме говорили”, добави той.


Превод и редакция: Милен Маринов

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Виктор Янукович: Властта в Украйна е превзета от „млади неофашисти” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди