изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:29 EEST
Янукович тънел в лукс? Вижте как живеят лидерите на Евромайдана    
По света Тимошенко има собствено пристанище, Кличко стъпва върху стъклен под

Луксозната резиденция на украинския президент Виктор Янукович „Межигорье“ вече е позната на половината свят. Цяла седмица телевизиите въртят кадри със златото, греещо от всеки ъгъл на суперскъпата вила. То не бяха езера и фонтани, зоопарк, редки лимузини… И всички охкат: „Какъв мерзавец! Как е живял само – на гърба на народа!“. Оказва се обаче, че всичкото злато на Янукович бледнее пред богатството на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Пшонка. „Златният“ му фонд включва: Колекция от яйца „Фаберже“, рядък антиквариат и дори… мощи на светец!  „Народът ликува: „Избягаха изедниците от топлите си гнезденца!“. На власт дойдоха вчерашните опозиционери. Сформирано бе „правителство на народното доверие. „Златни хора“, мисли си народът за тях. Но, стоп! Как живеят – запитал ли се е някой. Нека видим. Екскурзията ще бъде интересна, уверяваме ви“, коментира „Комсомольская правда“.

Нека започнем с Юлия Тимошенко (дамите с предимство!). Според украинските медии тя разполага с цяла колекция от луксозни къщи. На снимката вляво е уютното й гнезденце в Конча-Заспа (така се нарича тузарският район на югоизток от Киев). В елитното местенце „Сребърният залив“ Юлия Владимировна се нанася през 2006 г. Площта на „къщичката“ е 450 кв.м. Но това не е истинското й „достойнство“. В Конча-Заспа Тимошенко има свое пристанище и плаж на брега на Днепър. Всичко това е оградено с предупредителна табела: „Жилище на народен депутат“. Дреболия на пръв поглед, но вероятно си има своето значение. Недалеч от там живее дъщерята на Тимошенко – Евгения (на снимките долу вдясно). Горните две фотографии показват къщите на семейство Тимошенко в центъра на Днепропетровск. В горната вдясно живеят майката на Юлия Владимировна и сестра й. Във втората – братовчедката на Тимошенко. Двете къщи са съседни помежду си.



Нека видим как живее и Виталий Кличко. Домът му е в самия център на Киев. Разположен е в луксозна 6-етажна сграда и има площ 225 кв.м. Миналата година лидерът на партия „Удар“ даде интервю пред репортер на „Кореспондент“, след което великодушно го разведе из дома си. Изуменият журналист споделил, че апартаментът на Кличко е на три нива, има шест стаи, четири бани и тоалетни. И внимание – подът в хола му е от укрепено стъкло. Украинските блогъри твърдят, че този разкошен апартамент съвсем не е единственото гнезденце, където се приютява шампионът. Според тях той има още пет апартамента и уверяват, че основната резиденция на политика е в Хамбург и е „само“ четириетажна сграда. Ако обаче се вярва на данъчните декларации на Кличко, то той притежава едва 225 кв.м. апартамент на киевската улица „Богдан Хмелницки“. (На снимката).



Нека видим и дома на току-що избрания премиер на Украйна Арсений Яценюк. Той живее в Новые Петворвцы. Точно там, където се намира и вече известното „Межигорье“ на Виктор Янукович. През 2013-та същото издание – „Кореспондент“ пише: „Да отидеш на гости на Яценюк е все едно да се добереш до свръхсекретен обект: колкото си по-близо, толкова повече охрана има“. И едва ли това е било свързано само със съседа-президент. Според украинските журналисти Арсений Яценюк живее в двуетажна луксозна къща от 160 км.м. До нея има къщичка за охраната, басейн, голяма градина, детска площадка, декоративно мостче и къща за гости (114 кв.м.).



А ето и украинския политик и бизнесмен Пьотр Порошенко, който живее в „Белия дом“. Не, съвсем сериозно. Порошенко е съсед на Юлия Тимошенко в Конча-Заспа. Редом с двореца на политика има и по-малка къща. И още една – за гости. Освен това на територията на имота има сауна, беседки за отдих. Порошенко е един от най-богатите украински политици и бизнесмени на Украйна. През февруари 2013 г. „Форбс“ оцени състоянието му на 1,8 милиарда долара и го постави на 5-о място в рейтинга на украинците-богаташи.



Сега да отидем на гости при Олег Тянибок. Апартаментът му е в Лвов е с площ 116 кв.м. За няколко години обаче лидерът на „Свобода“ разширява жилищната си площ, придобивайки цял приземен етаж. Както самият Тянибок признава – за ремонта му помогнали съратници – както със строителни материали, така и с умения и собствен труд“.



Ето така живеят лидерите на Евромайдана. Поне така са живели досега. Както казват мъдрите: „Не можеш да забраниш на някого да живее красиво“.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Янукович тънел в лукс? Вижте как живеят лидерите на Евромайдана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди