изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:52 EEST
Григор Димитров е на финал в Акапулко (ОБЗОР)    
Спорт Акапулко. Григор Димитров е на финал в Акапулко. Това стана факт, след като българинът постигна нова престижна победа, този път срещу тенисист от класата на Анди Мъри, олимпийски шампион, победител от Уимбълдън и №7 в света. Мачът се превърна в трисетов тирлър, в който Димитров победи след два тайбрека 4:6, 7:6(5), 7:6(3).

До този момент шотландецът беше спечелил всяка една от предишните три срещу между двамата, като дори нямаше загубен сет.
За 22-годишния Григор Димитров това бе пета победа над тенисист от „Топ 10“ на света - срещу Типсаревич, Ферер, Джокович и Бердих, а освен това за трети път в кариерата си се класира за финал на АТР ниво. Първият бе преди година в Бризбън и загубен именно от Мъри, в края на миналия сезон в Стокхолм Григор вдигна шампионския трофей след победа на финала над Ферер, а в първия си финал на състезание от престижната категория АТР 500 Григор Димитров ще срещне южноафриканеца Кевин Андерсън.

Григор Димитров победи Анди Мъри (мачът по минути)

Григор Димитров постигна невероятна победа над златния медалист от Олимпиадата в Лондон Анди Мъри и стигна до финал на турнира в Акапулко. На полуфинала най-добрата ракета на България победи поставения под номер две в турнира и постигна пълен успех с 2:1 сета 4:6, 7:6(5), 7:6(3).
Двубоят не започна добре за Димитров и той изгуби подаването си още в откриващия гейм. Мъри затвърди пробива и скоро резултата стана 3:1 за британеца. След това Гришо допусна нов пробив за. Българинът обаче бързо върна единия, а така и интригата в гейма. При 5:3 за Мъри Димитров върна и втория пробив и изоставаше само с един гейм. В десетия обаче Григор сбърка един слайс и така Мъри затвори първата част 6:4.
Вторият сет стигна до тайбрек. След страхотни разигравания през целия сет се стигна до 6:6. Григор проби Мъри още във втората точка и взе аванс, след което Димитров поведе с 5:1. Британецът стигна до 3:6. Гришо пропусна два сетбола, но успя да вземе втория сет след 7:5.
Заключителната част започна перфектно за българина, който проби Мъри още в първия сервис гейм. Гришо бързо затвърди пробива, след което последваха добри геймове за сервиращите и се стигна до 4:3 в полза на хасковлията. В осмия гейм Димитров остави съперника си на 15, завършвайки частта с ас и Мъри трябваше да сервира за оставане в мача.
Британецът взе първата точка от деветия, но след страхотно разиграване при втората българинът изравни 15:15. В третата съдията на основната линия отсъди топка в аут, Григор прибягна до ястребовото око и спечели. Отсъждането бе отменени, но Мъри бързо се възстанови и не даде повече точки на българина. Гришо имаше възможност да сервира за мача при 5:4 в своя полза.
Димитров започна доста нервно гейма и загуби първата точка. Грешка на Мъри обаче доведе резултата до 15:15. Стигна се до нова размяна и 30:30. Шотландецът стигна до точка за пробив, но Димитров излезе на мрежата, отрази три пасинг шота и предизвика нова грешка на Мъри 40:40. Златният медалист от Олимпиадата в Лондон стигна до нов брейк пойнт и този път проби 5:5.
В 11-ия гейм Мъри бързо стигна до 40:0, но Григор с прекрасно игра спечели три поредни точки и стигна до равенството. Мъри стигна до предимство, но след двойна грешка отново се стигна до равенство. Нова грешка на Мъри и предимство за българина, но Гришо прати топка в мрежата и ново равенство. Димитров пропусна още една възможност за пробив и след три последователни точки Мъри стигна до 6:5 в своя полза.
При сервирането си за оставане в мача Гришо се справи блестящо и остави съперника си на 0 - нов тайбрек. Първата точка бе за Мъри, Димитров взе следващите две и поведе 2:1. В четвъртата българинът проби за 3:1 и публиката започна да скандира "Гришо! Гришо!". Димитров остана концентриран и стигна до 5:2 в своя полза. Мъри сбърка при второто си подаване и допусна нов мини брейк - 6:3 за Гришо и две възможности да затвори мача.
Още при първата си възможност Григор разкара Мъри по целия корт и предизвика топка в мрежата от страна на британеца. Гришо взе третия сет със 7:3 и мача с 2:1 сета /4:6, 7:6(5), 7:6(3). На финала българинът ще се изправи срещу Кевин Андерсън.

Кевин Андерсон е първият финалист на турнира в Акапулко
Южноафриканският тенисист Кевин Андерсон победи украинеца Александър Долгополов с 2:1 сета (6:1, 5:7, 6:4) и се класира за финала на Откритото първенство на Мексико в Акапулко. Негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Григор Димитров и Анди Мъри, определен от специалистите като финал, преди финала.

Григор Димитров с 3:2 победи срещу Андерсън
Българският тенис талант Григор Димитров има пет мача срещу южноафриканеца Кевин Андерсън, като води с 3:2 победи. Григор спечели мачовете между двамата в Ийстбърн (4:6, 6:4, 6:3), Куинс (7:5, 7:6) и на “Уимбълдън” (7:6, 6:3). Всички тези срещи са на тревни кортове.
203-сантиметровият Андерсън спечели срещу Григор Димитров на клей и твърди кортове. Той се наложи с 6:3, 6:4 на Чалънджър в Италия, както и с 2:6, 7:6, 7:6 на турнира от АТР в Сан Хосе.
Носителят на трофея ще вземе 500 точки за световната ранглиста и 316 000 долара. Ако Григор Димитров спечели срещу Андерсън, ще се изкачи до 16-о място в световната ранглиста. При загуба, българниът ще започне следващата седмица на 18-а позиция в класацията на АТР.

Двубоят ще бъде предаван по телевизията.
 


Сходни връзки

Григор Димитров е на финал в Акапулко (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди