изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:50 EEST
Мартин Шулц е общият кандидат на ПЕС за президент на ЕК    
Европейски съюз Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц е избран за общ кандидат на ПЕС за президент на ЕК на днешния конгрес на европейските социалисти в Рим. От 404 валидни бюлетини 368 гласа са "за" него, 2 "против" и 34 - "въздържал се". В речта си след обявяването на резултатите от изборите Шулц заяви своята категорична готовност да е нов тип президент на тази институция, който не е сляп и глух за проблемите на хората.

„През последните години, под управлението на консерваторите, домове бяха загубени, бизнеси фалираха, работни места бяха закрити. Досегашните мерки не ни помагат, но ни  правят още по-болни. Богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. Това е срамота. Трябва да сложим край на това, ние, европейските социалисти“, заяви Шулц. По думите му важният въпрос, който трябва да си зададе всеки социалист и социалдемократ, е дали все още може да почувства болката на хората, защото  „само ние сме способни да почувстваме тази болка“.

Шулц беше категоричен, че ПЕС заслужава да спечели изборите.Той подчерта, че когато това се случи, следващите години ще се създадат много работни места, за да се даде шанс на децата. „След пет години искам да чуя от младите хора „успяхме“, искам да чуя, „да, намерихме работа“, допълни той.

Като друг важен приоритет за следващите пет години Шулц посочи равенството между половете, справедливост, хората да живеят с достойнство. “Изключително важно е да се подпомогне нашата икономика, на малкия и средния бизнеса, икономически растеж и просперитет. Бъдещето на нашия континент зависи от реиндустриализацията и младите“, каза още той.

„Моята Европа е тази,  която защитава правата на всички граждани и няма втора и трета класа хора. Европа не е в Брюксел. Европа е всички 28 страни - членки и преди всичко Европа е сърцата на всички нейни граждани. Европа трябва да придаде стойност на гражданите си и  да чува проблемите им. Трябва да върнем доверието им. Затова ще сменя начина, по който комисията работи, как отговаря на приоритетите на хората. Само така ще можем да изградим едно по-добро бъдеше“, заключи Шулц.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мартин Шулц е общият кандидат на ПЕС за президент на ЕК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди