изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:52 EEST
Военноморските сили на Украйна преминаха в ръцете на Крим (ВИДЕО)    
По светаКомандващият военноморските сили (ВМС) на Украйна Денис Березовский се закле във вярност на кримския народ. Това заяви самият той на пресконференция в Севастопол.

„Аз, Березовский Денис Валентинович, се заклевам във вярност на кримския народ и се задължавам да го защитавам, както изисква законът“, каза контраадмиралът, който беше назначен длъжността главнокомандващ военноморските сили с указ на и.д. президент на Украйна Александър Турчинов едва вчера.

Клетвата на Березовский дойде, малко след като председателят на Върховния съвет на Крим Сергей Аксенов издаде указ за преминаването на военнослужещите във ВМС в Крим под властта на автономната република.

Нарежда се на всички военни в Крим да не приемат заповеди от „самопровъзгласилата се власт“ в Украйна. По същия начин се счита, че назначението на украинския министър на отбраната Игор Тенюх е незаконно.

В същото време Министерството на отбраната на Украйна опроверга информацията, че военнослужещи от Украинската армия масово напускат своите поделения, предаде gazeta.ru. От отбранителното ведомство са подчертали, че тези съобщения не отговарят на истината и са провокация. Същото се отнася и за слуховете, че украински военни са подавали заявления за уволнение.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Военноморските сили на Украйна преминаха в ръцете на Крим (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди