изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:12 EEST
Кримските атамани изпращат казаците в Севастопол    
НовиниАтаманите извикаха в Севастопол над две хиляди казаци, които заедно с милиция и дружини да патрулират из улиците на града. Отрядите за самоотбрана се сформираха от обикновени граждани. Из целия град се появиха пунктове са събиране на средства за нуждите на доброволците.

Кримчани показаха, че са способни да се защитят сами. Това заяви премиерът на автономната република Крим Сергей Аксьонов. Той също съобщи, че на полуострова ще бъде създадено собствено министерство на отбраната. На Върховният съвет в момента се подчиняват 90% от силовите структури на Крим.

Вчера председателят на Съвета на министрите е издал заповед, с която иска да подчини на себе си в качеството си на върховен главнокомандващ на републиката всичките военни формирования на въоръжените сили на Украйна, разположени на територията на Крим и Севастопол.

Клетва положиха едновременно ръководителите на няколко ключови ведомства. Сред тях бе и новоизпеченият ръководител на Военноморските сили на републиката контраадмиралът Денис Березовский, който се закле във вярност на кримския народ само ден, след като Киев го назначи за командващ ВМС на Украйна.

НТВ съобщава, че на всичките входове на Севастопол има издигнати блокпостове. Там денонощно дежурят отряди на местната самоотбрана, сформирани от обикновени граждани. Патрули проверяват напускащия града транспорт и организират реверсивно движение. Хората не са въоръжени, отличителната им черта е гергьовска лентичка на ръкава.

Из целия град са отворени специални пунктове за събиране на средства за самоотбраната. За склад там се използват помещенията на стара галерия. Там севастополци донасят продукти, топли дрехи, някои даряват и пари. Безучастни няма. В момента в града има шест такива пункта. Планира се да бъдат отворени още два.

Много севастополци донасят медикаменти и питейна вода. Един от местните жители е докарал и туба бензин за генераторите на блокпостовете.

Автономната република вчера фактически се сдоби с флот. Председателят на Съвета на министрите на Крим Сергей Аксьонов подписа заповед за назначаването за командващ на ВМС на полуострова на контраадмирал Денис Березовски. „Аз, Березовски Денис Валентинович, се заклевам във вярност на жителите на Автономната република Крим, града-герой Севастопол. Заклевам се строго да изпълнявам заповедите на върховния главнокомандващ на Автономна република Крим и град Севастопол, заповедите одобрени от командирите на войските части и формирования. Заклевам се достойно да изпълнявам моя войнски дълг, с мъжество да защитавам живота и свободата на жителите на Автономната република Крим и града Севастопол“, каза в клетвата си Березовский.

По покана на кримските атамани на полуострова са пристигнали 250 казаци от Кубанския край. Заедно със служителите на милицията, които се подчиняват на ръководството на Крим, те патрулират улиците на Севастопол. Всеки патрул се състои от един милиционер и петима казаци. Въпореки всеобщата мобилизация, животът в града върви по обичайния си ред.

Действията на Русия трябва да отрезвят шовинистите в Киев, заяви руският заместник-външен министър Григорий Карасин в интервю за телевизионния канал „Россия 1”. В правителството на „победителите” в Украйна са влезли откровени шовинисти, екстремисти, които искат да изградят украинска националистическа държава- в 21 век в центъра на Европа.

Организацията за сигурност и сътрудничество на Европа (ОССЕ) ще проведе извънредно заседание във връзка с кризисната ситуация в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Дипломатите от страните-членки на ОССЕ вече проведоха подготвителна среща, на която обсъдиха създаването на наблюдателна мисия и нейния мандат.

Новите власти на Украйна водят преговори относно подписването на Споразумението за асоцииране към ЕС. Това заяви днес бившият премиер на страната Юлия Тимошенко, цитирана от РИА Новости. Междувременно, премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че на Русия й е необходима силна Украйна, а не „беден роднина, който вечно е застанал с протегната ръка”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кримските атамани изпращат казаците в Севастопол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди