изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
Бойко Ноев: Крим вече ще бъде част от Русия и този процес е необратим    
Коментари София. Много скоро ще станем свидетели на де юре отделяне на Крим от Украйна. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург.

"Дали това, засега автономно образувание, ще придобие формално всички атрибути на самостоятелна държавност или не - не е толкова важно. Крим вече ще бъде част от Русия. Този процес, според мен, е необратим, той е с предизвестен край", каза Бойко Ноев.
По думите му, на практика се върви към анексия на Крим, независимо под каква форма това ще се реализира - референдум под дулата на калашници, или нещо друго.
"Вече на всички трябва да е ясно, че действията на Русия в молдовското Приднестровие, след това в грузинските Южна Осетия и Абхазия, и сега - в Украйна са били не просто стечение на обстоятелства, а дългосрочна, материално и пропагандно обезпечена стратегия. Случващото се в Крим е отдавна планирана и подготвена операция. Това, което вече целият свят нарича военна агресия, бе одобрено от руския парламент. Крим, а не дай Боже бъде последван от други части на Украйна, трябва да бъде обица на ухото на много евро-атлантически политици в т.ч. и на българските", каза Бойко Ноев.
"Това, което наблюдаваме като военна операция, ще изисква отделен експертен анализ. Но е ясно, че за разлика от войната срещу Грузия, се наблюдава качествена промяна в подготовката и материалното обезпечение на руските бойни части, от една страна. От друга страна - руското военно ръководство демонстрира нови начини за провеждане на комплексни военни кампании, с масирано използване на високо мобилни сили за специални операции. За нарастващото значение на специалните сили се говори от доста време вече. Това е урок и за България и просто запазването на бригадата в Пловдив далеч не е достатъчно. Накратко - на специалните сили трябва да се поставя много по-силен акцент", каза Бойко Ноев.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Бойко Ноев: Крим вече ще бъде част от Русия и този процес е необратим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди