изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:21 EEST
Зам.-шеф на ЕС: Без Русия няма решение за Украйна    
Европейски съюз Заместник-председателят на Европейската комисия, Антонио Таяни, смята, че украинската криза не би могла да бъде нормализирана без участието на Русия, пише Corriere della Sera. "На площада в Киев не всички са либерали, там има и десни екстремисти. Ситуацията изобщо не е черно-бяла и предстои да се разбере още много. Да се изключи Русия би било огромна политическа грешка”, заяви Таяни.

Според зам.-председателят на ЕС, Европа е длъжна да отстоява териториалната цялост на Украйна, но е необходимо да се отчете, че половината население там е руско. "Голяма част от Русия географски се намира в Европа, това също не трябва да се забравя. Не трябва еднозначно да се говори кой е прав и кой е виновен. Всяка страна си има своите причини. Политиката се състои в това - да не се взема безусловно една страна, това е примитивен и повърхностен подход.", обяснява Таяни.

Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви от своя страна, че никога не е ставало дума за въвеждане на забрана за посещение на руски граждани в ЕС, предаде ИТАР-ТАСС.

„Никога не е ставало дума за това. Мисля, че никой здравомислещ не би говорил за това. Европейският съюз не повдига преки искания към Русия, а формулира пожелания, в това число за установяване на пряк диалог с Киев, но тук те се сблъскват с отворена врата. Що се касае до намаляване на напрежението, то Русия не е виновна за ескалацията. Има елемент на лукавство от страна на ЕС- те считат за сдържана реакция всеобщата мобилизация в Украйна.

Дайте да спазваме чистотата на термините. Санкции се въвеждат от страна на Съвета за сигурност на ЕС. Всичко останало за ограничителни мерки. Към момента не е ставало дума за въвеждане на такива мерки от страна на ЕС по отношение на Русия”, заяви Чижов.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Зам.-шеф на ЕС: Без Русия няма решение за Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди