изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:59 EET
ДЕВЕТ МЛАДЕЖИ ОТ ДОБРИЧ СА ИЗБРАНИ ДА БЪДАТ „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“    
НовиниДосега девет ученици от Добрич са в списъка на избраните от компаниите-домакини на инициативата  "Мениджър за един ден" на Джуниър Ачиийвмънт България. Всички те са от 11 клас в СОУ „Любен Каравелов“.  На 12 март, когато ще се проведе тази година инициативата, те ще прекарат един ден във водещи български и международни компании и ще могат да учат директно от топ мениджърите им.

Домакини за добричките ученици са община Добрич, Регионалният инспекторат по образование, „Господинови Строймаркет“ ООД, дирекциите „Инспекция по труда“ и „Бюро по труда“, „Изида“ ООД и Областен информационен център. В Добрич домакинство предлагат още областна администрация и община Добричка.

Уебсайтът на фондацията има част, посветена на „Мениджър за един ден”, която работи в продължение на повече от месец и приема заявките за участие на младежи под формата на CV, мотивационно писмо и посочване на желана сфера за еднодневен стаж. Организациите и компаниите домакини получават достъп до базата данни от кандидати, за да изберат един или повече младежи, които да станат част от техния екип за един ден.

Реалната среща на хора от бизнеса с избраните от тях младежи става сутринта на церемонията по откриване на „Мениджър за един ден”. След това те прекарват работния ден заедно, като участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и др., и се връщат на същото място вечерта за церемонията по закриване. 

Статистиката сочи, че над 80% от учениците, заели високи постове в компании и институции по време на Мениджър за един ден, слагат снимките си със своите мениджъри като профилни снимки във Фейсбук. Най-често чуваната дума по време на интервютата за филма „Вашият ден през техните очи” както от мениджърите, така и от учениците е „притеснен”. В първото издание на Мениджър за един ден през 2002 година са взели участие по-малко от 100 ученици. За 10 години в Националната инициатива Мениджър за един са взели участие над 7000 ученици и студенти. За 10-годишната история на Националната инициатива Мениджър за един ден три различни правителства с трима различни министри са били патрони на събитието. Най-желаната позиция в рамките на Националната инициатива Мениджър за един ден е Министър на финансите. Около 80 % от учениците, които участват в инициативата, кандидатстват за участие отново. През 2008 година четирима ученици, заемащи министерски постове в рамките на Мениджър за един ден, бяха едновременно на заседание на Министерския съвет. От 2012 година има и Президент за един ден. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕВЕТ МЛАДЕЖИ ОТ ДОБРИЧ СА ИЗБРАНИ ДА БЪДАТ „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди