изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:04 EET
Официално проучване: Олигарх и милиардер е най-вероятният наследник на Янукович    
По света Лидер в президентската надпревара в Украйна към днешна дата е независимият депутат Пьотр Порошенко, подкрепян от 21,2% от избирателите. Това предаде УНИАН като се позовава на първото официално социологическо проучване, проведено от Центъра за социални и маркетингови изследвания «СОЦИС» от 25 февруари до 4 март 2014 г. Порошенко е един от най-богатите украинци със състояние близо 2 милиарда долара. Тези дни той бе замерят с яйца и прогонен от Крим.

На второ място е лидерът на партията "УДАР" Виталий Кличко – 14,6%, а на трето – лидерът на партия "Баткивщина" Юлия Тимошенко – 9,7%. За народния депутат от Партията на регионите Сергей Тигипко (също милардер) биха гласували 7,1% избирателей.

За председателя на Комунистическата партия Пьотр Симоненко са готови да гласуват 5% от анкетираните, за лидера на "Свобода" Олег Тягнибок – 2,5%, за ръководителя на движението "Десен сектор" Дмитрий Ярош - 1,6%, а за председателя на движението "Украински избор" Виктор Медведчук - 1%.

Около 8% от анкетираните биха дали гласа си за друг кандидат, който не е в този списък с предложения.  30% от избирателите заявяват, че не знаят за кого да класуват или, че изобщо няма да гласуват. 

По време на проучването на избирателите е била дадена възможност да направят и собствена прогноза, като им е бил зададен въпроса: "Независимо от това кой кандидат подкрепята, може ли да посочите най-вероятният победител в президентските избори?" . В Резултат на първите три позиции отново са Порошенко, Тимошенко и Кличко. С един нюанс - в победата на Кличко, вярват по-малко избиратели в сравнение с победата на Тимошенко, а 48,7% от всички запитани, не са могли да отговорят на въпроса.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Официално проучване: Олигарх и милиардер е най-вероятният наследник на Янукович | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди