изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:46 EEST
Скандалът със снайперистите наемници на Майдана се разраства    
НовиниДраматичните събития, свързани с гибелта на хора по време на акциите в Киев на пл. Недависимост, трябва да станат обект на независимо разследване. Това заяви външният министър на Естония Урмас Пает на извънредна пресконференция, след като в интернет се появи негов телефонен разговор с върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън, предаде ИТАР-ТАСС.

Както БЛИЦ вече съобщи, във видеото в You Tube се чува как събеседниците споделят опасенията си, че снайперистите, които са стреляли по протестиращите и по полицаите в Киев, може да са наети от някой от лидерите на Майдана. 

"Това, което в действителност е ставало в Киев трябва да бъде установено от следствието. Мнозина искат независимо разследване. Извършените на Майдана престъпления изискват разследване, виновните трябва да понесат наказание", подчерта Пает. 

Той обаче изрази недоволство, че разговорът му с Катрин Аштън е придобил публичност и е "достигнал до тези, които не е трябвало да го чуят. Появиха се изкривени версии на записа, чиято цел е да дискредитират укринското правителство", твърди Пает.  

Същевременно руското външно министерство изрази недоумение, че Катрин Аштън и ЕС отказват да коментират появилия се скандален запис.  

"Отказът на ЕС да коментира записа предизвиква удивление, защото не толкова отдавна високопоставени представители на Евросъюза коментираха активно аудиозаписа на Виктория Нуланд", посочва пред ИТАР-ТАСС висш дипломат от МВнР на Русия.
http://www.blitz.bg

И Катрин Аштън в скандален клип: "Лидерите на Майдана наели снайперисти да убиват протестиращи?" (ВИДЕО)
 


Сходни връзки

Скандалът със снайперистите наемници на Майдана се разраства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди