изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:18 EET
Премиерът на Крим заяви, че никой не е в състояние да отмени референдума за статута на региона    
По светаСимферопол. Премиерът на украинския автономен регион Крим защити решението си за провеждане на референдум за статута на региона, като заяви, че никой не може да отмени гласуването, предаде Reuters.

В четвъртък парламентът на Крим, в който мнозинство имат етнически руснаци, гласуваха в подкрепа на присъединяването на територията към Русия и насрочиха референдум за 16 март, което доведе до ескалация на кризата.
Причина за конфликта стана свалянето на президента Виктор Янукович след протестите в Киев, които прераснаха в насилие.
Европейските лидери и президентът на САЩ Барак Обама заявиха, че планираният референдум е нелегитимен и ще представлява нарушение на конституцията на Украйна.
Сергей Аксьонов обаче каза пред местното правителство, че ще изпълни плана си за вота. „Депутатите от Върховния съвет на Крим еднозначно изпълниха решението на жителите на Крим, те подкрепиха провеждането на референдум на 16 март, и никой не е в състояние да го отмени”, каза той.

Превод и редакция: Калина Жекова
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Премиерът на Крим заяви, че никой не е в състояние да отмени референдума за статута на региона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди