изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:26 EET
Плевнелиев се среща с модната икона на Катар    
Новини Росен Плевнелиев ще има среща и с председателя на Консултативния съвет (парламента) Мохамед бин Мубарак ал Холейфи. Шейха Моза, майката на емира на Катар, ще бъде домакиня на българския президент по време на визитата му във фондация „Катар“ в Доха


Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне утре с една от най-богатите и влиятелни жени в света - шейха Моза бин Насер ал Миснед, майка на емира на Катар. Нейно височество, смятана за модна икона в арабския свят и оценявана като една от най-стилните жени на планетата, доказан реформатор в област­та на образованието в своята страна, е председател на фондация „Катар“. Разговорът с нея е част от програмата на официалното посещение на българския държавен глава в малкото емирство, което е най-големият износител в света на втечнен природен газ. Президентът тръгва за Доха днес, а във вторник ще бъде приет от емира на Катар - 33-годишния шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

В присъствието на двамата държавници ще бъдат подписани нови двустранни документи - меморандум за разбирателство и съвместно сътрудничество в областта на дипломатическото обучение, споразумение за побратимяване на София и Доха и меморандум за обмен на новини между БТА и Катарската информационна агенция.

Особено място в тридневната българска визита на най-високо ниво в Катар е посветено на бизнес контактите. Росен Плевнелиев е отделил специално внимание за срещите си с борда на директорите на Асоциацията на катарските бизнесмени, ще изслуша представители на Катарската търговско-промишлена палата и ще беседва с главния директор на „Катар холдинг“ Ахмад Мухамад ал Сайед.

Росен Плевнелиев ще има среща и с председателя на Консултативния съвет (парламента) Мохамед бин Мубарак ал Холейфи. 

(в. Преса, печатно издание, брой 67 (773 от 10 март 2014)

 


Сходни връзки

Плевнелиев се среща с модната икона на Катар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди