изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:33 EET
"Независимая газета": В локална или ядрена война ще ескалира конфликтът между Москва и Запада    
Коментари Конфликтът между Русия и Запада ще ескалира. Щом не успяваме да решим въпроса по мирен път, остава пътят, който не е мирен, пише руският в. "Независимая газета".

"Не след дълго поредният Сноудън ще публикува документи на Държавния департамент и на ЦРУ, където ще пише и за 5-те милиарда в зелено, платени за киевската революция, и за десетките мълчаливи чужденци с еднакви униформи, воювали професионално на барикадите под прикритието на Майдана. Това обаче ще стане чак после, след войната. Ако бъде локална, а не световна ядрена война", пише "Независимая газета", цитирана от БТА.

Всекидневникът напомня вчерашното изявление на висшия военен в САЩ генерал Мартин Демпси, председателстващ Съвета на началник щабовете на въоръжените сили, че ако се изостри ситуацията в Украйна, армията на САЩ е готова да подкрепи съюзниците си в Европа. "Аз ги уверих, че ако бъдат засегнати договорните ангажименти, ние ще отвърнем", каза генералът.

Щом най-високопоставеният военен прави подобни изявления, а държавният секретар Джон Кери заявява, че дипломатическите възможности за уреждане на кризата са изчерпани, замирисва истински на барут и на кръв, заключава изданието.

Според вестника, неслучайно украинските пучисти, тутакси признати от Запада, започнаха да споменават, че незабавно ще повикат натовците и че искат да влязат в Алианса. Точно затова бе платено идването им на власт.

Бази за ПРО и летища на НАТО в Украйна ще означават напълно и абсолютно да се ликвидира сигурността на Русия. Ще се наложи да живеем с пистолет, насочен в слепоочието, и безпрекословно да изпълняваме заповедите на онзи, който го държи, алармира руският вестник.

"Общо взето, да се откаже от Украйна ще е самоубийство за Русия" и ако тази страна бъде "превзета от натовците", Москва "ще трябва да се оттегли от всички договори, включително СТАРТ-3 и този за ракетите със среден и малък обсег. И да сложи на "Искандерите" си ядрени бойни глави".

Не става въпрос за либералните ценности, свободите и правата на нациите, както изглежда днес в медите и дипломатическите контакти. Всъщност въпросът е "да я бъде или не" Русия. Вече няма какво да губим. Щом не успяваме да решим въпроса по мирен път, остава пътят, който не е мирен. Дори ако после започне нова студена война, оръжейна надпревара, дори ако цяла Европа се покрие с развалини, както през 1945 г., се казва в коментара.

"Американците впрочем ще са напълно доволни от този вариант. Дори с удоволствие ще хвърлят и те някоя бомба, както тогава - през 1945 г.", добавя "Независимая газета".
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Независимая газета": В локална или ядрена война ще ескалира конфликтът между Москва и Запада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди