изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:02 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
НовиниБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ


-          На 8 март, около 01:20 часа е получено съобщение за настъпило ПТП по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че С.Д. (18 г.), управлявайки лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се удря със задна част на автомобила в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал возещия се на предна дясна седалка З.М. (16 г.) от град Добрич. Момчето е настанено в МБАЛ Добрич, с контузно-разкъсна рана на главата, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

-          На 8 март, около 10:00 часа по ул. „Д. Благоев” в град Генерал Тошево, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.М. (42 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано незабавно производство.

-          На 9 март, в Първо РУП Добрич се тъжи 54 – годишна жителка на град Добрич. По данни на тъжителката, около 07:00 часа на същата дата, в района на кръстовището на бул. „25-ти Септември” с ул. „Батовска” в град Добрич е застигната от непознат мъж. Чрез използване на сила, неизвестния извършител е издърпал дамската чанта на потърпевшата с намиращите се в нея сума пари, лични документи и вещи. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

-          На 9 март, е получено съобщение за извършена кражба в района на нос Калиакра. Установено е, че за времето от 12:30 часа до 13:30 часа на същата дата чрез взлом на прозорец на задна врата, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Мерцедес” с пловдивска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари, лични документи и вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

-          На 9 март, около 15:30 часа в Първо РУП Добрич се тъжи 80-годишна жителка на град Добрич. По данни на тъжителката, около 14:00 часа на същата дата, е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждения мнимия доктор заявява, че дъщеря й е настанена в болнично заведение с фрактура на долен крайник и за извършването на спешна операция е необходимо да се заплати сумата от 12 000 лева. Около 14:30 часа, възрастната жена предава сумата от 1 250 лева на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

-          На 9 март, около 11:25 часа е получено съобщение за това, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, движейки се по ул. „Отец Паисий” в град Добрич прохлузва паркиран лек автомобил „Опел” със софийска регистрация. Водача на МПС не спира в района на ПТП и продължава движението си посока ул. „Ген. Гурко”. Незабавно са изпратени автопатрули, които след предприети оперативно издирвателни мероприятия установяват и спират, автомобила криволичещ по бул. „25-ти Септември”. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,84 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (47 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно производство.

 

Контролните органи са съставили 20 акта и 36 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един  пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

-          На 9 март, около 02:37 часа е получено съобщение за възникнал пожар във фургон, находящ се в района на ул. „Каменица” в град Добрич. Изпратените екипи на РСПБЗН успяват да потушат огъня в 04:25 часа на същата дата. Вследствие на пожара са унищожени 20м2 облицовка и четири броя мебели. Пострадал е 35-годишен мъж от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с изгаряния, без опасност за живота. Работата по установяване причините за възникване на инцидента продължава.

 

10.03.2014 г.                                                               ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.46 секунди