изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:14 EEST
Симеон: Българите са много сходни с руснаците, трябва да сме в добри отношения    
Политика Би било глупаво от наша страна да не сме в добри отношения с Русия, казва Симеон Сакскобургготски, цар на България (1943 - 1946 г.) и министър-председател (2001 - 2005 г.), в интервю за Affairs Today, новинарски сайт за политика и бизнес, към студентската аудитория. Интервюто е публикувано и на официалния сайт на Симеон.

"Българите са много сходни с руснаците; споделяме същата религия и Русия е играла решаваща роля в освобождението ни от многовековно османско владичество. Русия е огромна държава с безкрайни природни богатства, където могат да се намерят търговски сходства. Практически пример е бързо нарастващият брой руснаци, посещаващи България, независимо от негативните чувства, които някои могат да изпитват поради съветския период. Откровено казано, би било глупаво от наша страна да не сме в добри отношения с Русия", казва Симеон Сакскобургготски.

"Искреното ми желание е България да бъде в по-добра позиция, когато ще председателства ЕС през 2018 г., когато ще дойде ред на ротационното й председателство, и да е благоденстваща държава през 2014 г.", казва още Сакскобургготски.

"Евроскептицизмът е логична и даже нормална тенденция във време на криза. Наблюдавали сме същото отношение и в други времена. Крайно десните или крайно левите популистки партии получават подкрепа в периоди на криза или смут, явлението въобще не е ново. Познавате ли стабилно, добре функциониращо общество с многобройни екстремистки гласоподаватели? По мое мнение, трябва да сме прагматици и да следваме дългосрочните интереси и приоритети на хората, без да се поддаваме на моди, настроения или медийни увлечения. Нашите граждани трябва внимателно да претеглят програмите на екстремистките партии и да се поучат от миналото", казва още Сакскобургготски.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Симеон: Българите са много сходни с руснаците, трябва да сме в добри отношения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди