изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:12 EEST
Руски космонавти и US астронавт се върнаха след повече от 6 месеца в МКС    
По света

Двама руски космонавти и един американски астронавт се върнаха успешно на Земята, след като бяха повече от половин година на Международната космическа станция, съобщава „Франс прес".  Руснаците Олег Котов, Сергей Рязански и астронавтът на НАСА Майк Хопкинс приземиха капсулата „Союз"  в Казахстан. Първоначално кацането беше отложено заради лоши метеорологични условия, но в крайна сметка беше разрешено на тримата да кацнат по график.





Котов, Рязански и Хопкинс бяха изкарани от капсулата в добра форма и веднага бяха завити с одеяла, за да ги защитят от сутрешния студ в казахстанската степ.

По време на мисията им Котов и Рязански проведоха космическа разходка, носейки олимпийския огън на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Рязански и Хопкинс са новобранци.

Котов, един от най-опитните руски космонавти, има 526 дни в Космоса, включително експедиции през 2007 и 2009-2010 година.

На международната станция тримата бяха заменени от Коичи Ваката от Япония, новият командир на станцията, американеца Рик Мастрачио и руснака Михаил Тюрин.

Ваката е първият японец, който командва станцията.

След изтеглянето на американската совалка Русия е единствената страна, която може да транспортира хора до станцията. Космическите полети винаги се определят като най-добрият пример на сътрудничество между Русия и САЩ.

Шефът на НАСА Чарлз Болдън заяви миналата седмица, че отношенията на американската агенция с Русия остават нормални, въпреки напрежението около кризата в Украйна.

Следващият екип, който ще отлети за Международната космическа агенция, включва американеца Стив Суонсън и руснаците Александър Скворцов и Олег Артемьов. Те се очаква да излетят от космодрума „Байконур" на 25 март.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Руски космонавти и US астронавт се върнаха след повече от 6 месеца в МКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди