изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:08 EEST
ЦДГ „ПЧЕЛИЧКА” СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦАТИВА В ПОМОЩ НА ХОРА В БЕДА    
ОбществоЧрез каузата „Малки Ангели” ЦДГ 9 „Пчеличка” в Добрич стартира участие  в благотворителния проект на Cap Project Bulgaria за събиране на пластмасови капачки в помощ на хора със специални потребности в България, съобщават от регионална библиотека „Дора Габе”. Мотото е: „Пластмасови капачки събери, на хора в нужда помогни”.



Инициативата за събиране на капачки, които се предават за рециклиране, стартира в България през м. г. Идеята е тръгнала от фейсбук, а нейните почитатели са в общността Bulgaria Cap Project. Целта е с парите от рециклираната пластмаса да се помогне на хора в неравностойно положение.
Така България се включва в световната инициатива World Cap Project, в която вече участват хора от 44 страни. Първи започнали в Косово, Турция, Сърбия и Македония. Там събирали капачки, като с парите от рециклирането на 250 кг купували по 1 инвалидна количка за нуждаещи се. Тъй като в България инвалидни колички се предоставят безплатно от държавата, инициаторите са решили със средствата да помагат на хора в беда.
“Защо капачки ли - ами защото капачката е малка като обем, обикновено е по-тежка отколкото бутилката, и лесно можеш да я пъхнеш в джоба. А иначе пластмасовите отпадъци са много леки и обемни и при сегашните цени на транспорта почти никой в бизнеса с рециклиране на отпадъци не им обръща внимание. А България е зарита с отпадъци”, участник в инициативата. НДТ


 


Сходни връзки

ЦДГ „ПЧЕЛИЧКА” СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦАТИВА В ПОМОЩ НА ХОРА В БЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди