изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:12 EEST
Шефката на отдел "Корупция" в ДАНС хвърли оставка?    
Ред и сигурностРъководителят на отдел "Корупция" в Държавна агенция национална сигурност (ДАНС) Диана Павлова е подала оставка преди няколко седмици, съобщава "Капитал" като се позовава на два независими източника в службите за сигурност. Служители на агенцията коментираха, че мотивът не е ясен, като в средите се спекулира между липсата на резултати в борбата срещу корупцията, констатирана в доклада на ЕК, течът на информация за разследването срещу Христо Бисеров и лични причини.

Подалата оставка Павлова се ползва с доверието на Цветлин Йовчев, разказаха източници от агенцията. Оставка е подал и ръководителят на сектор "Противодействие на корупция в съдебната система" в отдела на Павлова.

Отдел "Борба с корупцията" е сред най-ключовите центрове за влияние в сектора за сигурност. Там са абсолютно всички оперативни дела, разработки и досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта. Магистрати коментират, че сектор "Корупция в съдебната система" също е изключително ключов. Събираната там информация за съдии, прокурори и следователи предоставя възможности за натиск и влияние над съдебната система.

През седмицата директорът на ДАНС Владимир Писанчев коментира, че откакто е поел агенцията (след злополучният избор на Делян Пеевски) има 3-4 случая на изтичане на информация от ДАНС, след като поех агенцията: "Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Става въпрос за хора, които не са на ръководни постове." Той коментира, че все още тече проверка по случая с изтичането на информация за случая с Христо Бисеров.

Вътрешният министър и силов вицепремиер Цветлин Йовчев не отговаряше на телефонни обждания. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шефката на отдел "Корупция" в ДАНС хвърли оставка? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди