изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:33 EEST
Драмата в Лясковец приключи!    
Новини Драмата в Лясковец приключи. Стрелецът Петко Савов Петков е заловен и обезвреден. Откаран е с линейка, но няма информация дали е ранен, въпреки че така се говори. Военен самолет с екип реаниматори ще отлети от летището във Враждебна за Горна Оряховица. На място медиците ще проверят какво е състоянието на тримата простреляни при спецакцията в Лясковец. По-тежко ранените вероятно ще бъдат откарани във ВМА. Рано тази сутрин 53-годишният Петко Савов уби барета и рани други трима, които са настанени в болница във Велико Търново. По-тежко е положението на двама от тях. За Савов се твърди, че е психично болен, бивш бизнесмен, който има боен арсенал у дома и се е барикадирал.

Стрелецът излъгал униформените, че ще се предаде, и убил единия от тях

Пред депутатите в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев потвърди официално, че един служител на реда е бил убит, а други трима са ранени при стрелба в Лясковец. Единият от ранените е в тежко състояние и се транспортира с хеликоптер към София, за да му бъде направена операция. Той разкри неизвестни до момента подробности около стрелбата. Според информацията, с която разполага министърът, стрелецът Петко Савов Петков е с психически отклонения от 2011 година. За него се е грижела майка му. Петков е имал 2 ловни карабини и 2 ловни пушки. През 2012 години разрешителните му за тях изтекли и той подканен няколко пъти да предаде оръжието си.
През 2013 година е било взето решение за провеждане на операция за отнемане на оръжието на Петков. Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) е изготвил план, а Петков е бил добре проучен. В последния момент, обаче, е взето решение операцията да се отмени.
Същевременно експерти изготвили профилна Петков и констатирали: „нарушено социално функциониране с враждебни нагласи, емоционално нестабилен,с прояви на агресивно поведение, което може да бъде насочено към служители на реда и случайни граждани”.
Вчера – 13 март, е издадена заповед за операцията в дома на Петков. В 00.00 часа днес е направен инструктаж на служителите. В 04.00 ч. е проведен повторен инструктаж в ОДМВР-Велико Търново в присъствието на окръжен прокурор.  Когато стигнали до дома на Петков, спецполицаите извикали към него: „Полиция, предай се!”. Той, обачем открил стрелба, при която са ранени двама полицаи. Екипът се изтеглил назад и отново приканил Петков да се предаде. Тогава той заявил, че се предава, след което отново открил огън. При тази стрелба пред апартамента загинал единият полицай, а още един бил ранен. Когато униформените отговорили на огъня, те ранили психичноболния мъж. По думите на министъра, той е жив. „Спазени са всички нормативни документи, спазени са процедурите, както и утвърдените практики на СОБТ”, увери Цветлин Йовчев.

Психопатът от Лясковец е прострелян няколко пъти в корема

Оперират Петко Савов Петков по спешност, полицаите са го направили на решето

Спецполицаите са направили психопата от Лясковец буквално на решето. Преди минути Петко Савов Петков е докаран във великотърновската болница с няколко прострелни рани в корема, съобщи за БЛИЦ шефът на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - д-р Стефан Филев.
"Пациентът е докаран в шоково състояние, вкарваме го за операция по спешност. Има опасност за живота му", уточни д-р Филев.  Тримата пострадали полицаи са в стабилно състояние, те са били простреляни в ръцете, коментира още за БЛИЦ шефът на болницата. По думите му в момента служителите на реда се подготвят, за да бъдат транспортирани до столицата. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Драмата в Лясковец приключи! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди