изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:39 EEST
Испански депутат и наблюдател на референдума в Крим попиля западната пропаганда    
Новини Енрике Равело, представител на Каталония в испанския парламент, който е пристигнал в Крим като международен наблюдател и тази сутрин е обиколил няколко избирателни секции в Симферопол, е останал поразен от организацията и провеждането на референдума. В изявление пред медии, той е изтъкнал, че този референдум е пример за Каталония, предава kp.ru.


"Западните средства за масова информация твърдят, че летищата в Крим се контролират от руски военни, а хората са заставяни да гласуват в строй под дулата на автомати. Хората в Европа гледат това по телевизиите и вярват. Сега съм тук и виждам, че това е лъжа. Всичко преминава тихо и спокойно. Поразен съм, че в една от секциите бяха регистрирани 2000 избиратели, а часове след отварянето вече бяха гласували 500 души!", казва Равело.

Каталонският политик разбива и митовете, че руското население на Крим подтиска местните татари. "Общувах с мнозина от тях, няма нищо подобно. В един от избирателните участъци председател е кримска татарка. Нима това е подтисничество", отбелязва Енрике Равело.

По повод стремежа на 8-милионна Каталония да проведе референдум за независимост и да се отдели от Испания парламентаристът отбелязва следното:
"Крим днес е пример за Каталония. Надявам се, че на 9 ноември също ще се опитаме да проведем референдум. Ние също бихме искали да сме така свободни като кримчаните. Но, за съжаление при нас всичко е по-твърдо и недемократично. Нашият референдум задължително трябва да се проведе, ако Испания и Каталония наистина спазват демократичните принципи. Иска ми се и у нас той да протече така спокойно, както и в Крим, хорада да гласуват по собствена воля без стълкновения.", отбелязва Равело.

Междувременно Криминформ съобщава от Бахчисарай, че два часа след отварянето на секциите, са гласували около 30% от избирателите.

"Данните отчитат и хората, които допълнително са внесени в избирателните списъци. Избирателната активност е невиждано висока. Кримските татари идват да гласуват със семействата си от различни микрорайони на града", разказва говорителката на Бахчисарайския градски съвет Юлия Бекирова.

Международните наблюдатели, които провеждат мониторинг на референдума за статута на Крим, не са забелязали никакви нередности до този момент, предаде Газета.ру. Това е казал депутатът от полския парламент Матеуш Пискорски, който оглавява делегацията. „Много е важен фактът, че представителите на татарското малцинство също участват в референдума”, е казал още депутатът.   http://www.blitz.bg/

СЪДБОВЕН РЕФЕРЕНДУМ В КРИМ /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ОТ ДНЕС/
 


Сходни връзки

Испански депутат и наблюдател на референдума в Крим попиля западната пропаганда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди