изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:36 EEST
След референдума в Крим: ЕС и САЩ налагат санкции    
По светаЕС и САЩ наложиха санкции на Украйна и Русия след референдума в Крим за отделянето на автономната република от състава на Украйна и присъединяването й към Русия.

Външните министри на страните от ЕС решиха да замразят активите на 21 официални лица от Украйна и Русия, както и да им забранят достъпа до територията на съюза, предаде Би Би Си.

Очаква се на срещата на лидерите на ЕС в края на седмицата да бъде взето решение за още наказателни мерки. Най-вероятно ще има увеличение на „черния списък“, към който ще бъдат прибавени повече висши фигури, близки до руския президент Владимир Путин.

Същевременно САЩ наложиха санкции на 11 руснаци и украинци, като блокира тяхната собственост и им забрани достъпа до територията на САЩ. Сред тях са бившият украински президент Виктор Янукович, вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин, председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, двама съветници на президента Владимир Путин - Сергей Глазев и Владислав Сурков, премиерът на Крим Сергей Аксьонов и говорителят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов.

САЩ ще разширят обхвата на санкциите, ако ситуацията в Украйна не се промени.

По-рано властите в Крим обявиха, че близо 97% от участвалите в референдума искат присъединяването на полуострова към Русия.

Украйна, ЕС и САЩ обявиха, че не признават резултатите от референдума.  http://www.trud.bg

След референдума - Крим обяви независимост и поиска присъединяване към Русия

 


Сходни връзки

След референдума в Крим: ЕС и САЩ налагат санкции | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди