изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:57 EEST
Любопитни факти за женското окосмяване    
Любопитно 90% от силния пол не са наясно, че красотата на жената се дължи на много видове тунинговане и не е дадена по рождение

От край време модерната жена води борба с нежеланото окосмяване. Косъмчетата по женското тяло са интересен обект за дискусия както за дамите, така и за техните половинки, а мненията са много противоречиви, В крайна сметка в днешно време преобладаващото мнение е, че една жена трябва да има косми предимно на...главата си.

Има обаче факти, които едва ли са много популярни, интересни факти за косъмчетата, мъжете, жените и.. техните тайни. Например това, че човешките косми се състоят основно от белтъка кератин. Те съдържат и известно количество вода, а също така и следи от метали и други минерални вещества.

Космите на веждите, миглите и на подмишниците живеят четири месеца, космите на главата живеят шест години, а средната продължителност на живота на един косъм е от 3 до 7 години.

Хората имат косми навсякъде по тялото си с изключение на дланите, стъпалата и устните, а там, където ги има, космите растат с по 12 мм на месец.

Цветът на косъмчетата обикновено е свързан с цвета на кожата, който се определя от същия пигмент – меланина.

От историята на изкуството знаем, че от древни времена жените са изобразявани без пубисно окосмение, което в масовото съзнание е било свързано със сексуални действия и желания, и поради това е изглеждало непристойно в картините.

Днес обаче по-важно е какво мислят мъжете за женското окосмяване и какво биха направили, за да се спасят от него...

По-голямата част от мъжете са на мнение, че нежният пол прави впечатление с гладките крака, добре подържано лице, изящни ръце., хубавата кожа и да не забравяме излъчването.

Естествено няма да им е приятно ако в някои други зони има окосмяване - например под мишниците или ръцете.

Но един добре поддържан външен вид би впечатлил мъжката част. Цели 90% от мъжете смятат, че хубостта на партньорките им е по рождение и въобще не подозират, че тя се дължи на епилация, изрусяване, грим, хубави дрехи и всякакъв друг вид тунинговане. Предпочитат се дамите с есествена красота, но британска анкета показва колко усилия са нужни, за да се поддържа тази ''естественост''.

Част от жените използват услугите в салони за премахване на окосмяването. Това обаче е скъпо удоволствие..,а понякога и болезнено. Мъжката част понякога е притеснена да подари на половинката си уред за обезкосмяване като фото или лазерен епилатор за домашна употреба,но проучване за най-желаните подаръци показва, че бихте я зарадвали и впечатлили именно с такъв уред.

Косата и окосмяването играят социална роля в човешкото общество, поради което има и социални причини те да бъдат отстранявани. В много култури има естетически"идеал" за окосмяването при мъжете и жените. Хора, чието окосмяване нарушава тези стандарти, могат да изпитват въображаеми или истински проблеми с приема си в обществото. Премахването на окосмяването се практикува от векове в почти всички общества и култури. Начините на обезкосмяване са били различни на различни места и епохи.

Една съкровена тайна, която пазят дамите е изрусяването или епилирането на горна устна. Статистика показва, че 43 % от тях не искат партньорът им в никакъв случай да научи за тях. Начело на тайния списък са също окосмяването под мишниците и по краката, както и побелелите коси...

Психолозите мислят, че тези тайни са полезни за връзките...
http://www.blitz.bg/

Малко известни факти за секса и оргазмите /18+/
Важно за всяка жена!
10 невероятни секс факта, които не знаете!
Любопитни факти за бременността, които лекарите не казват
Любопитни факти за конете
Хималайската кристална сол регулира кръвното налягане
10 ароматни факти за кафето
Червено мушкато за апетит, жълти хризантеми за семейно щастие
Млякото предпазва от високо кръвно
Разкриха 16-те тайни на целувката
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ОТ ИСТОРИЯТА НА ЧЕСЪНА
 


Сходни връзки

Любопитни факти за женското окосмяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди