изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:45 EEST
СОУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” УЧАСТВА В СЪСТЕЗАНИЕТО „SPELLING BEE”    
ОбразованиеИва Мариянова Вълчева се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 13 март в СОУ „Любен Каравелов”. Ива спелува правилно думата „hopeless” и победи Венелина Филипова, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април във Варна. Националният кръг ще е на 10 май в хотел „Хилтън” в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 6 400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България напреварата се провежда за първи път през 2011 година по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е 13-годишният Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев”, Благоевград. 
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. НДТ


 


Сходни връзки

СОУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” УЧАСТВА В СЪСТЕЗАНИЕТО „SPELLING BEE” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди