изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:24 EET
Москва отговори на удара: Публикува "черен списък" с висши щатски чиновници    
По света "Черен списък" с имената на американски висши управници публикува руското Министерство на външните работи като отговор на санкциите, предприети от САЩ към Москва заради ситуацията в Крим и Украйна. "Санкционираните" висши щатски чиновници са деветима, сред които помощниците на Барак Обама Пфайфър и Родс, говорителят на камарата на представителите Бейнър, както и сенатор Маккейн.

Официалните лица и членове на Конгреса на САЩ, които влизат в този списък, са със забрана да влизат в Руската федерация. Става дума за зам.-помощника на президента на САЩ, отговарящ за националната безопасност - Керълайн Аткинсън, помощника на президента на САЩ Даниъл Пфайфър, помощника на президента на САЩ Бенджамин Рос, лидера на фракцията на мнозинството в сената Гари Рийд, говорителят на камарата на представителите на САЩ Джон Бейнър, председателя на сенатския комитет по международните въпроси Робърт Менендес, сенатор Мери Ландрю, сенатор Джон Маккейн, сенатор Данъил Коус, съобщава РИА Новости.

"В отговор на публикуваните на 17 март от администрацията на САЩ санкции срещу редица руски официални лица и депутати на Федералното събрание като "наказание" за поддръжката на референдума в Крим Министерството на външните работи на Русия заявява за въвеждането на основата на взаимността на аналогичен брой американски чиновници и законодатели", се казва в заявлението на руското МВнР, публикувано на сайта на ведомството.

В заявлението се казва също, че МВнР на Русия ще отговаря адекватно на всяка нападка срещу страната. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Москва отговори на удара: Публикува "черен списък" с висши щатски чиновници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди