изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:31 EET
Съпругата на кандидата за главен съдебен инспектор – залята с киселина    
Новини Кандидатът за главен съдебен инспектор Атанас Гебрев има тежка семейна история. На 17 декември 2001 г. съпругата му Светлана Гебрева, зам.-началник на Националния строителен контрол, е залята с киселина. След смъртта й той отглежда сам сина си Атанас.

Разследването по случая тогава стига до заключението, че тя е настъпила нечии интереси и заради това е “поръчана”.

Светлана Гебрева умира на 14 май 2002 г. след тежко боледуване. Лекарите твърдят, че смъртта й няма общо с нападението. Близките й обаче са категорични, че младата жена се разболява от силния стрес.

По случая беше арестуван Петьо Петков, който беше обвинен като извършител на този акт, но по-късно обвинението срещу него беше свалено.

Атанас Гебрев в момента оглавява прокурорския инспекторат, назначен е там със заповед на Сотир Цацаров.

Гебрев участва и в проверката на скандалния бивш градски прокурор на София Николай Кокинов и в разследването на незаконните подслушвания в МВР, по което е обвинен Цветан Цветанов, пише “24 часа”.

Номинацията на Гебрев дойде изненадващо, без каквато и да е предварителна информация, че в прокурорските среди изобщо вървят дебати за номиниране на човек за ключовия съдебен пост, съобщава БНР.

Предложението е изпратено на народните представители, които единствено могат да внасят кандидатури за ключовия съдебен пост.

Новината стана известна, докато Съюзът на съдиите представяше своите номинации за главен съдебен инспектор - съдиите Вера Чочкова и Теодора Точкова. Изслушването на Точкова и Чочкова е финална фаза от продължила близо месец вътрешна за Съюза на съдиите процедура. Двете отговаряха на публичен форум на десетките въпроси на неправителствени организации за ролята на съдебния инспекторат и необходимостта от неговото реформиране.

Главният съдебен инспектор се избира от НС с гласовете на поне 160 депутата. До този момент два парламента се провалиха в опитите си да излъчат наследник на Ана Караиванова, чийто мандат изтече в края на 2012 г./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Съпругата на кандидата за главен съдебен инспектор – залята с киселина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди