изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:24 EEST
ДОБРИЧ Е ВКЛЮЧЕН В ТУРНЕТО НА УКРАИНСКИЯ ТЕАТЪР ЗА ОПЕРА И БАЛЕТ    
Култура  Балетният гала-спектакъл „Вечер на класическия балет“ на украинския национален академичен театър за опера и балет „ А.Б. Соловяненко“  с главен художествен ръководител н.а.Вадим Писарев ще бъде представен на сцената в Добрич на 25 април.


Турнето, което ще премине през няколко български града, стартира от Русе на 24 април, като следват Добрич – 25 април, В. Търново- 26 април, Стара Загора – 28 април и Пловдив – 29 април.
Балетът на Писарев е добре познат на българската публика от 2002 година. Образци на руската и световна балетна класика, умело представени от великолепни артисти, винаги препълват зала 1  на НДК. В неговата творческа биография се включват гастроли в над 50 страни по света. През 1995 г. с решение на международната организация ЮНЕСКО Вадим Писарев, който е победител на много международни конкурси е обявен за най-добрият танцьор на годината.
 Тричасовата програма е изключително атрактивна, с неповторима хореография, блестящи костюми, оригинално светлинно и музикално оформление, в съчетанието с невероятния професионализъм на украинците, което е сигурна гаранция за едно незабравимо зрелище.
В спектакъла са включени произведения от Мусоргский “Баба яга“, „Снежанка“ от Прокофиев, „ Женски вариации“ на Моцарт, „Па де труа“ от Россини, „ Виенски валс“ от Щраус, „Половецки танци”, „Шопенина”, „Горска песен”, съобщават организаторите.
Академичният театър за опера и балет „ А.Б. Соловяненко“ е създаден през 1932 в Украйна. През октомври 1977г. за великия му принос в развитието на съветското изкуство бе присъдена  академична степен. .
През 1992 г. е основано хореографско училище под ръководството на Народия изпълнител на Украйна Вадим Писарев. От 1994 г. Театъра е организатор на международния фестивал "Световни звезди на балета " в Донецк, като фестивалът се провежда всяка година през октомври.
Турнето в България се организира от Жокер медиа със съдействието на Община Русе, Община Добрич, Община В.Търново и Община Ст. Загора. Билети за спектакъла в Добрич ще се продават на касата на ДТ „Йордан Йовков“, като цените са 20, 30 и 40 лева. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е ВКЛЮЧЕН В ТУРНЕТО НА УКРАИНСКИЯ ТЕАТЪР ЗА ОПЕРА И БАЛЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди