изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:53 EEST
НЯМА РЕГИСТРИРАНИ КОМПАНЬОНКИ И ГАДАТЕЛКИ В ДОБРИЧ    
НовиниНито една компаньонка, лечителка или гадателка в Добрич не работи на светло и не е регистрирана в дирекция „Местни данъци и такси“ на община Добрич, съобщиха за НДТ от общината.

За да упражняват дейността си легално, те трябва да подават данъчна декларация в общината и да плащат патентен данък. Физическите лица и едноличните търговци, които осъществяват патентни дейности, са данъчно задължени лица и се облагат с годишен патентен данък за доходите от тези дейност, като Общинският съвет определя размера на патентния данък. Лицата, които подлежат на облагане с патентен данък, подават данъчна декларация по образец, в която декларират до 31 януари на текущата година обстоятелствата, свързани с определянето на данъка.
За 2014 година са подадени 670 декларации за извършване на 741 дейности, които подлежат на облагане с патентен данък, съобщиха от община Добрич. Оказва се, че най-многобройни в общината са регистрираните търговци на дребно – 419, а на второ място се нареждат извършващите бръснаро-фризьорски услуги – 34. Следват шивачи и кожухари – 21 декларации, ремонт на битова техника, уреди и музикални инструменти – 21, питейни заведения с една и две звезди – 22 и др.


 


Сходни връзки

НЯМА РЕГИСТРИРАНИ КОМПАНЬОНКИ И ГАДАТЕЛКИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди