изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:13 EEST
"Левски" живна със "синя" кръв и посини "Ботев"    
Спорт Мачът “Левски” - “Ботев” (2:0) се превърна в сбъдната синя мечта. Съживилият отбора резултат остава в сянката на начина, по който е постигнат.

В своя дебют треньорът Елин Топузаков извърши революция в състава. Смени 7 титуляри от 0:2 с “Ботев” в реванша за купата в сряда. В стартовия тим се появиха трима 18-годишни, родени през 1995-а: Борислав и Радослав Цоневи, Владислав Мисяк. Радо записа едва втори мач в “А” група и първи като титуляр. Влади дебютира в професионалния футбол. В 11-те на “Левски” имаше 6 чеда на “Герена”. Започнаха само трима със заплати по 10 хиляди евро или повече на месец, като на пейката имаше още трима, а от групата бе изваден друг. Тримата юноши получават по 1500-2000 лв. Имаше само двама на възраст над 28 години.

Един млад, скромен, всеотдаен и много, много “син” тим на “Левски” потисна “Ботев”. “Канарчетата” имаха две положения в мача и отстъпиха с “явно превъзходство”.

С много страст, мъжество, смелост и динамика - както играеше техният треньор - “сините” дадоха най-важното на хората, които ги обичат - надежда. “Синьото” сърце Топузаков оцвети отбора в синьо и посини от бой “Ботев”.

И Станимир Стоилов смени 7 титуляри от мача за купата, но отборът живна малко чак щом влязоха звездите в атаката Хамза Юнес и Феребори Доре. Но - твърде малко. Мачът всъщност беше спокоен...

Треньорският дуел на бивши капитани на “Левски” и бивши партньори в “синята” отбрана бе спечелен от Елин, защото в отбора си имаше мъже. И 18-годишните бяха мъже. А за разлика от домакините гостите не заслужават повече от една дума - заспали.

Даниел Димов откри в 11-ата минута, а Димитър Макриев удвои в 18-ата. Боби Цонев бе изгонен с втори жълт картон в 88-ата. И за гостуването на “Локо” (Пд) ще се присъедини към лавината отсъстващи. “Левски” излезе без 7 контузени и наказани. А здравите Кристовао Рамос и Ларсен Туре отпаднаха от групата.

Апропо, заплатите на “Герена” са спрени заради срамното представяне напоследък. Така че всичко стана и с морал.

Все пак - беше само един мач. Следващият може да е твърде различен. Хубавото може да не се повтори скоро. Но... Малките Боби, Радо и Влади се порадваха след мача на чудото да бъдат титуляри заедно и да победят, сложиха саковете на рамо и поеха към ... общежитието на “Герена”.

“Левски” се върна към корените си, събуди нещо изконно. Пък нека да е само за един мач.

 

Топузаков: Който има хъс, ще играе

“Победихме най-вече с агресия и желание - заяви треньорът дебютант Елин Топузаков след “Левски” - “Ботев” (2:0). - Ранните голове ни дадоха самочувствие. Важното е, че поддържахме добро ниво през всичките 90 минути. Колкото позволиш на противника да играе, толкова ще играе. В това отношение бяхме доста агресивни и не дадохме на “Ботев” да разгърне силата си в средата. Прекъснахме връзката между разиграващите им играчи и бяхме много убедителни в единоборствата, за да не се получи играта на “Ботев”.

Казах на всички футболисти, че те са едно цяло. Няма значение чужденци, българи или юноши. Трябва да върнем хъса, който притежава “Левски”. Който покаже хъс, той ще играе. Няма да толерирам никого.. Всеки трябва да си извоюва мястото на терена.

Колкото и да е трудно за всички левскари, първото и най-важно нещо е да подкрепят отбора. Затова посочих момчетата след края на мача, защото те бяха тези, които завоюваха победата. Поне в този мач те заслужиха аплодисментите.”

 

 

Стоилов: Ужасна работа

“Явно бяхме решили, че след отстраняването на “Левски” в сряда за купата мачове вече няма и играхме така сякаш бяхме на разходка - въздъхна треньорът на “Ботев” Станимир Стоилов след 0:2 с “Левски”. - Нямаше нито агресия, нито динамика, нито игра. Не бяхме подготвени достатъчно за мача, макар че имаше умора след серията по два мача на седмица напоследък. Играчите бяха емоционално и физически изчерпани след реванша за купата.

Бях по-изненадан от играта на моя отбор, не толкова от състава на “Левски”. Закъснели влизания, подхлъзвания - ужасна работа. Не играхме с оптимален състав, може и това да е причината за загубата.

Топузаков е сериозен човек, който иска да се развива. Дай Боже, да направи кариера и да постигне сериозни успехи.”

 

 

Атака срещу Батков разцепи стадиона

Сектор “Б” на “Аспарухов” изневери на своите традиции за мача “Левски” - “Ботев” (2:0). На тази митична трибуна, споена от десетилетия от усмивки и сълзи, винаги гордо се пее най-вече в прослава и за насърчение на своите. И по-малко - срещу. Срещу съперник или срещу каквото или който да е. Сега обаче бе задействан сценарият за атака срещу Тодор Батков. Странно - повече пееха срещу адвоката, отколкото за “Левски”. В резултат тази толкова пъти невероятна трибуна всъщност не подкрепи достатъчно отбора...

Публиката на “Левски” срещу Батков? Не. Ултраси на “Левски” срещу Батков. Дори в сектор “Б” нямаше единство в скандиранията и песните. Епицентър на гнева се оказаха няколкостотин души.

Дори при лесните рефрени се присъединяваха само няколко души от съседния блок откъм сектор “В”. В основната трибуна пък викаше един на 100 зрители. С едно изключение. Имаше ядро на гнева под ложите, може би специално разположено. Не над половината, по-голямата част от петте хиляди зрители показаха пасивност по темата.

А може би и мнозина се замислиха - ако не е Батков, кой ще е? Кой ще дава по 500 хиляди лева за заплати на отбора за месец? И искат ли да натикат клуба в ръцете на “политиците и задкулисието” по израза на собственика на клуба? И защо, ако има кандидати за “Левски”, не се появяват?...

Ще видим. Но засега битката не е - стадионът срещу Батков. А организирани няколкостотин ултраси от сектор “Б” срещу адвоката. Те няма да спрат скоро, добре са подготвени, явно имаше предварително съгласуване и организация и сега. Сред тях има чисти души, искрено гневни от действията на Батков. Но има и хора, недоволни, че от месеци са спрени т.нар. пари за хореография за ултрасите.

А като при много протести у нас все остава въпросът и дали няма диригент...

 

Вандер обявен за "издирване", наградата е 1 млн. долара

Вандер Виейра от “Ботев” е обявен за “издирване”, а главата му (а не краката!) е оценена на 1 милион долара. Това става ясно от разлепените огромни постери с надпис WАNTED (ИЗДИРВА СЕ) на бразилеца в съблекалнята на “канарчетата” и из целия комплекс в Коматево преди тръгването за София за мача с “Левски”.

Инициатор на акцията по “издирването” на прочутия “терорист” е сънародникът му Артур Енрике, който доста си е играл на компютъра, докато докара Вандер като втори Осама бен Ладен. В разлепянето на шеговитите плакати се включиха други съиграчи.

Закачката с един от най-големите любимци на жълто-черната публика е заради огромната му и гъста черна брада. Нападателят се зарече, че ще се обръсне чак когато вкара гол в официален мач. А от последното му попадение - при 2:1 над “Славия” в “Овча купел” на 1 декември 2013 г. - минават вече 111 дни…

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

"Левски" живна със "синя" кръв и посини "Ботев" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди