изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:41 EEST
КАМЕЛИЯ КОНДОВА: СТИХОВЕТЕ СЕ ПИШАТ ЗА 5-7 МИНУТИ, ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ СЕ НОСЯТ    
Култура„Стиховете се пишат между 5 и 7 минути, през останалото време се носят. Може да прозвучи нескромно, но аз нямам притеснения за стиховете си. Аз толкова мога. Не бих могла да ги направя другояче – нито по-лоши, нито по-добри. Но съм в мир със себе си, защото съм аз”. Това сподели пред журналисти поетесата Камелия Кондова, която бе в Добрич, за да представи най-новата си книга „Бай Георги има тъжни рамене”.

Тя е факт благодарение на издателство „Мартине”, с подкрепата на община Добрич. „Бай Георги има тъжни рамене” бе представена снощи в кафе-бар „Добруджа” заедно с книгата "И не хореят - хората ми липсват" на Левена Филчева, на която Камелия Кондова е редактор.
Това не е кампанийна книга, това са стихове писани през последните три-четири години, сподели Камелия Кондова. И обясни, че това е нейната представа за книга – форматът да е руски – всеки да може да я сложи в чантата си и да я носи. „Имам един компромис, казвам го смело, и е на гърба на Иван Гранитски, без да се оплаквам. Една предишна книга, много лъскава, много дебела, сигурно струва една бала пари… Това е книгата, която бих се радвала ако изчезне от българските книжарници… Кара те да се чувстваш паметник”, каза поетесата.
Смяната на градовете за мен винаги е била свързана с някаква емоция, а не с инстинкт за оцеляване, сподели Камелия Кондова. И допълни, че за нея София е поредният компромис. На въпрос с какво се занимава отговори: „Редактирам, коригирам, обслужвам няколко рекламни здравни сайта. Занимавам се с думи”.
От 4-годишна, когато научих „На прощаване” от Ботев, търся отговор на въпроса какво е поезията, сподели пред представителите на медиите Лавена Филчева. „Поезията е нещо много интимно като разбиране, много лично и всеки има свое собствено разбиране за поезия – каза тя. - Много съкровено и в същото време нещо, което искаш да споделиш. За мен е много по-важна като съществуване и като четене на друга поезия. Започвам да пиша, когато стане крайна необходимост. Има моменти, когато тя е душеспасяваща”. Много е хубаво да виждаш колко много хората обичат Камелия, сподели Лавена Филчева. И допълни: „И във Варна, и в Балчик, и в Добрич виждам как им липсва”. НДТ

„ПОЕЗИЯТА Е ДИАГНОЗА“

2 ЮНИ

ПРЕДЛОЖИХА ВЕРА МУТАФЧИЕВА И КАМЕЛИЯ КОНДОВА ЗА НАГРАДАТА НА ЙОВКОВ



 


Сходни връзки

КАМЕЛИЯ КОНДОВА: СТИХОВЕТЕ СЕ ПИШАТ ЗА 5-7 МИНУТИ, ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ СЕ НОСЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди