изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:32 EEST
ЕВГЕНИЯ БАНЕВА БИЛА НЕВИННА ЗА УНИЩОЖЕН ЕЛЕКТРОПРОВОД НА ЧУЖДА ФИРМА В „РУСАЛКА”    
Ред и сигурностЕвгения Банева в качеството й на управител на „Русалка Тур“ ООД е оправдана и на втора инстанция по дело за нанесени материални щети, съобщиха от Окръжния съд в Добрич. Той потвърди решението на Районния съд в Каварна, с която съпругата на Николай Банев е призната за невинна по обвинение, че на 16.11.2009 г. в противозаконно унищожаване на чужда собственост.

Според обвинението, като е възложила на ръководените от нея фирми „Русалка –Тур”ООД гр. Созопол и „Полимери” АД - гр. Девня да премахнат  съоръжения за временно захранване на ниско напрежение във ваканционно селище „Русалка” в района на каварненското село Свети Никола противозаконно е унищожила въздушен електропровод,  собственост на „Аспа” ООД - гр. Варна, с управители Катя Георгиева Димитрова и Йоана Альошева Динчева. Неговата стойност е 4006 лева.
Съдът отхвърля и предявения от „Аспа” ООД - гр. Варна граждански иск срещу Евгения Златева Банева в размер на 4006 лева обезщетение за претърпени имуществени вреди.
Мотивите на съда са, че лицата, които са извършили унищожаването на електропровода не са установени. Освен това, не е категорично доказано, че договорът за извършване на строително-монтажни работи е бил подписан от Евгения Банева, не е доказан и умисъл отстрана на Банева.
Делото не е върнато на прокурора за издирване на служителите, премахнали съоръженията, тъй като, според съдебното решение,  такова искане в протеста няма. Освен това, делото един път е било връщано именно на това основание, трето изрично е посочено в обвинителния акт, че направените опити да бъдат установени конкретните извършители не са дали резултат. Предвид на това въззивната инстанция намира искането за неоснователно. Решението на Окръжния съд е окончателно. НДТ


 


Сходни връзки

ЕВГЕНИЯ БАНЕВА БИЛА НЕВИННА ЗА УНИЩОЖЕН ЕЛЕКТРОПРОВОД НА ЧУЖДА ФИРМА В „РУСАЛКА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди